P16 KLARA FÖR ALLSVENSKAN

Ibland går det fort i fotbollsvärlden! Under en tidsperiod har P16 haft ett träningsupplägg som innebär att truppen ska vara väl förberedd inför kommande ligacupspel med start i mitten av november. Dessa förberedelser fick dock ett snabbt avbrott då de under fredag förmiddag fick en förfrågan från SvFF om vi ville ta en ledig plats i ett direktkval till P16-allsvenskan mot Vasalunds IF. 30 timmar senare är P16 klara för allsvenskt spel 2023 efter en storseger med 7-0!

Jesper Swedlund och Johan Ström fick leda laget då våra ordinarie tränare inte var tillgängliga med så kort varsel. 

-Det är mycket imponerande att se killarnas mentala styrka att ställa om till en avgörande match med så kort varsel, säger Jesper. 

Matchbilden till en början är ett rent ställningskrig med högt tempo där spelet böljar fram och tillbaka. 

-Vårt 1-0 mål föregås av att Vasalund har ett bra läge med nick i ribban efter en hörna och på efterföljande kontringen gör vi det viktiga ledningsmålet. I mitten av halvleken börjar vi få ett bra grepp om matchen med längre bollinnehav och mer tålamod i vårt spel. Vi är effektiva i våra avslut och lyckas gå fram till en 5-0 ledning inför halvtidsvilan. I andra halvlek så bevakar vi matchen och jobbar hårt i vårt försvarsspel för att stänga ytor och vara starka i boxen, avslutar en mycket nöjd Swedlund.

Akademichef Peter Palmqvist om att P16 är klara för allsvenskt spel nästa säsong.

-Det är förstås mycket glädjande att vi gavs denna chans och att grabbarna verkligen tog den på bästa sätt. Det visar att vi har en stark verksamhet med bra tränare i alla våra akademilag där spelarna hela tiden utvecklas och har en bra träningsmiljö. Detta är möjligt genom att vi har bra träningsgrupper och efter en sådan här seger och avancemang så ska alla känna sig delaktiga, oavsett om man deltog på planen eller var vid sidan om, alla är lika viktiga för att gruppen ska utvecklas!

-Speciellt glädjande är det att vi tog en plats i nästa års allsvenska då vi inte riktigt tävlar på samma villkor som många andra klubbar under vårsäsongen. Detta med anledning av att många av våra NIU-elever inte ansluter till oss förrän till höststarten och då det inte tillåts dubbelskrivning, det vill säga att spelaren ges möjlighet att spela både i moderklubben och i sin nya förening Degerfors IF under vårsäsongen. Vi får se om det kan bli ändring på det men vi ser förstås fram emot det allsvenska spelet nästa säsong med 07-gänget. Först väntar ligacupspel för alla våra tre lag innan vi kan summera säsongen i stort.