P16 gick på knock vid viktig seger

P16 tog en mycket viktig seger då man gästades av Dalkurd FF. DIF gick segrande ur striden med 2-0 och segern grundlades i den första halvleken. DIF rivstartade och hade redan efter sju minuters spel tvåmålsledning. Tränarduon Bary Nehad och Martin Widroth ger följande analys av matchen;

-Vi startar matchen med högsta växel i och får bra utdelning. Vår speluppbyggnad är nästintill fläckfri där vi ständigt har alternativ över hela banan och Dalkurd har det väldigt svårt att få tag på bollen. De få gångerna Dalkurd försöker spela sig igenom ligger vi väldigt bra i våra positioner och bryter deras anfallsförsök och som vi sedan skapar farliga omställningar på. Vi har bud att göra fler mål men som i tidigare matcher har vi svårt att hitta rätta skärpan i avslutningarna. I början på andra halvlek så är det ombytta roller. Dalkurd ångar på direkt och skapar flera väldigt farliga målchanser, där några av avsluten tvingar vår målvakt Filip Järlesand till några vassa räddningar. Motståndarna kliver upp i hög press och spelar med ett helt annat självförtroende där de i princip styr hela matchen fram till vätskepausen mitt i halvleken. Efter breaket börjar vi hitta tillbaka någorlunda till vårt normala spel. Dalkurd orkar inte fullfölja sitt hårda presspel och det blir väldigt långt mellan deras lagdelar och dessa ytor hittar vi bra. Vi får några lägen på slutet där vi egentligen ska stänga matchen men tyvärr saknas skärpan i och runt offensivt straffområde. Spelmässigt tar vi med oss den första halvleken och blickar framåt mot nästa match, avslutar två nöjda tränare. Målskyttar var Ludvig Bergenhem och Alexander Hedén Lindskog som på bilden flankeras av Husam Hadid och Filip Järlesand.

Nästa match för P16 är nästa söndag då Märsta IK väntar på bortaplan.