P05 DISTRIKTSSAMLING I ARVIKA

Idag åkte flera av våra P16 spelare iväg till Arvika för läger med Värmlands Fotbollsförbund. 18 av 23 spelare är kallade så det blir mycket Degerfors IF i Värmlands distriktslag. William Österdahl är en av de spelare som blivit kallade till lägret. 

-Det blir kul med ett 2 dagars läger i Arvika med VFF. Ett läger där vi får möjlighet att både spela ihop oss som lag och samtidigt kanske ha lite teambuilding som gör att vi kommer närmare varandra, säger han. 

Trots att det är mycket Degerfors IF i laget blir det lite annorlunda för killarna att träna med andra spelare och ledare. 

-Det skiljer sig lite även fast vi är så många grabbar från vårt lag. Det är ett annat spelsätt när man är med VFF, andra tränare som har lite andra krav på hur vi ska spela och så. Sen finns det ju även några nya spelare som man inte har spelat så mycket med som man måste anpassa sig till. Så lite annorlunda är det att komma bort från Degen och träna med andra tränare än vad vi är vana med, säger William. 

Det blir en fotbollsfylld helg för killarna med mycket träningar och en del teori. William tror att lägret kommer bli kul för alla inblandade. 

-Förväntningarna är att vi ska åka iväg och ha det kul samtidigt som vi spelar bra fotboll med hög kvalité. Största fokuset under helgen kommer för mig vara att prestera så bra som möjligt på planen och sen också bidra med bra energi även när vi inte spelar fotboll!, säger William. 

Den 19-21 november är det dags för turnering med distriktslaget. 

-Det kommer bli något nytt eftersom att vi endast har spelat två matcher tidigare med Värmlandslaget. Vi kommer åka iväg och spela ett gruppspel, sen får man se hur det går i det. Efter det blir det som ett slutspel med olika grupper som delas upp utifrån resultaten i gruppspelet, säger han. 

-Självklart är förväntningarna höga, jag känner att vi är ett lag med talangfulla spelare, så det borde ändå rulla på bra om vi spelar vår bästa fotboll. Sedan är det självklart en liten ära om man blir uttagen och ska representera Värmland i en turnering, fortsätter William. 

Vi på akademin önskar killarna en kul helg i Arvika!