P05 & P06 STÄLLDES MOT INTERNATIONELLT MOTSTÅND

Våra spelare födda P05 och P06 har båda ställts mot internationellt motstånd i varsin träningsmatch där man mötte Kongsvinger. 

P06 förlorade med 1-2 efter 0-2 i halvtid. 

-I första halvlek fick vi inte tag i dom på mitten, vi hamnade sent in i vår press och flyttade inte över laget tillräckligt snabbt. Det gjorde att det ofta blev en ledig spelare som kunde lägga bollar bakom oss på väldigt snabb forward, säger tränare Niclas Mendritzki. 

I andra halvlek ändrade killarna formation och fick tag i dom på ett bättre sätt. 

-Vi ägde mer boll men skapade inte så mycket. Vi reducerade på en straffretur men lyckas inte hela vägen. Vi hade ett stort manfall idag som gjorde att vi inte hade så många spelare att rotera med, de som spelade gjorde det bra trots det, speciellt i andra halvlek, säger Niclas. 

Målskytt: Isak Nyqvist

För P05 blev det vinst med 3-2 efter 2-1 i halvtid. 

-Vi börjar matchen med frenesi och välvilja, Kongsvinger försöker bedriva ett passningsspel ihop med att överbefolka med spelare där bollen är. Stundtals kan vi vinna bollen, vissa gånger kom de förbi utan att det sedermera blev en farlighet, säger tränare Mikael Eklund. 

Killarna gör 1-0 genom en snabb spelvändning.

-Vi har goda och fina intentioner offensivt hela första halvlek medan vi får kriga på för fullt i försvarsspelet över hela planen som lag, där vår målvakt Hugo storspelar mellan stolparna och räddar många avslut, säger Mikael. 

Kongsvinger spelade fysiskt i närkamper och dueller. 

-Där fick vi några hårda läxor hur spelet är utanför landets gränser när det gäller intensitet, äta eller ätas… säger Mikael och fortsätter: 

-I andra halvlek hamnar vi i den klassiska svenska fällan, det vill säga vi ska vara kompakta i vårt försvarsspel och lite lägre men aggressiva. Vi agerar dock inte aggressivt vilket får till följd att i andra halvlek blir det mycket försvarsspel och korta anfall då vi inte har ”farten uppe” när vi vinner bollen.

Kongsvinger reducerar till 3-2 med cirka 20 minuter kvar. 

-Då, även om det är träningsmatch, blev det till att kriga/slita hem vinsten oavsett hur, eloge till killarna som tar sig an arbetsinsatsen i 2a-halvlek. Nu vecka 45 börjar säsongen 2023 med förberedelserna inför ligacupen i november/december, avslutar Mikael. 

Målskyttar: Hussein 2 mål, Adam Feki 1