Olle duktig målskytt i viktig segermatch

Degerfors IF:s P17-lag öppnade höstsäsongen på ett bra sätt då man besegrade gästande Boo FF med 2-1. Det var en jämn match som tränare Niclas Mendritzki summerar på följande sätt;

-Vi testade ett nytt spelsystem idag och det fungerade bra. Vi var stabilare bakåt och hade mer alternativ i offensiv del av planen. Vi har det mesta av spelet i första halvlek och går välförtjänt till halvtidsvila med 1-0 ledning. Dom har svårt att komma åt oss när vi spelat bort deras press högt upp i planen. Vi ligger rätt defensivt och Boo hittar inte några spelvägar igenom oss vilket tvingar dom att ofta spela långt. I andra halvlek gör vi 2-0 direkt och efter det chansar Boo mycket framåt. Vi får många kontringslägen där vi inte lyckas i det avgörande skedet. De lyckas få in ett reduceringsmål men jag tycker ändå inte att vi hade några större problem att hålla undan i en trevlig match mot ett fysiskt spelande lag som Boo var. Målvakten Lucas Bertilsson och anfallaren Olle Fingal Dahl stack ut lite extra i ett godkänt DIF-lag, avslutar Niclas.

Målskyttar för DIF var Olle Fingal Dahl och Carl Ljungberg. I och med segern så hänger DIF på övriga topplag i jakten på en viktig toppfyra placering i serien. Nästa match är onsdag 11/8 då Adolfsbergs IK gästar Stora Valla.