OAVGJORT FÖR P17 & P19

P19s match mot ÖSK slutade oavgjort 1-1. En ganska jämn match där ÖSK över hela matchen hade ett större bollinnehav. 

-Under första halvlek så släppte vi inte till några farligare målchanser och knappt något skott på mål, vi hade några farliga lägen framåt som vi bör förvalta bättre men det var en rätt jämn match överlag, säger tränare Jesper Swedlund. 

I andra halvlek tog ÖSK tag i taktpinnen igen och skapade mer än vad de gjorde under första halvlek. 

-Men Serrano storspelade i målet och räddade oss några gånger. Vi lyckades ta ledningen med ett helt otroligt mål från Hassan Omar som drar in bollen i krysset från ganska snäv vinkel utanför straffområdet, det var en av fler kontringar som det blev en del av under andra halvlek, säger Jesper. 

-ÖSK lyckades kvittera mot slutet med cirka 10 minuter kvar, såklart surt och snöpligt när vi lyckats hålla tätt och krigat för varandra under 80 min, avslutar Jesper. 

P17 spelade match mot Gais i söndags, matchen slutade 2-2 efter 1-1 i paus. De vann sedan straffsparksläggningen efteråt med 4-3 efter två bra räddningar av Ludvig Rönnberg. 

-Första halvlek är väldigt bra och vi dominerar matchen under långa perioder. Vi skapar chanser men har svårt att göra mål. Vi lyckas göra 1-0 tillslut efter ett fint anfall, säger tränare Niclas Mendritzki. 

GAIS kvittering känns som en kalldusch då det är deras första målchans. 

-Andra halvlek blir jämnare spelmässigt men det är vi som skapar flest målchanser. GAIS gör 2-1 med en halvtimme kvar vilket gör att vi får bli offensivare i vår uppställning. Vi trycker på och lyckas kvittera med en minut kvar, säger Niclas. 

-Sett till hela matchen så kändes vi som det starkaste laget men Gais var riktigt effektiva och hade egentligen två målchanser som dom förvaltade på bästa sätt. Men en stark insats i en bra match, avslutar Niclas

Målskyttar: Markus Nilsson 1, Erik Danielsson 1 

Bild av Kjell Norlin