NYTILLSKOTTET DEB ASSISTERADE 2-1 MÅLET

I A-lagets träningsmatch igår tisdag mot Örebro Syrianska gjorde Deb Ilunga inte bara debut i A-laget utan assisterade också Johan Bertilsson till 2-1 målet, som också blev slutresultatet i matchen. Deb har nyligen anslutit till DIF tillsammans med sin bror. Såhär går hans tankar hittills. 

Du flyttade till Degerfors inför denna säsongen för att kombinera studier och fotboll i Degerfors IF, hur har första 1,5 månaden varit? 

-Ja, det har gått riktigt bra med flytten hit och känns som jag har kommit in i gruppen och de välkomnade mig bra. Så gruppen i sig är riktig bra. Det har funkat bra med att kombinera studier och fotbollen för då slipper jag pendla som jag gjort förut och det är en lättnad för mig och att det är ett bra samarbete mellan klubben och skolan. Fotbollsmässigt är jag nöjd med min prestation på träningarna och det rullar på bra, hoppas att det fortsätter så.

Vad är det bästa med Degerfors hittills? 

-Jag skulle säga att det bästa med Degerfors är, trots att det mycket fotboll, är att som lag tar vi hand om varandra, om man är ny i gruppen till exempel så ser man till att ingen känner sig ensam och är en del av laget både på plan och utanför.

Vad är den största utmaningen känner du? 

-Min största och viktigaste utmaning skulle jag säga är att kunna hjälpa laget så mycket som möjligt i både med och motgångar.

Du gjorde ett inhopp och därmed debut i seniorspel och A-laget mot Örebro Syrianska, hur kändes det? Och kan du berätta lite mer om assisten till Johan Bertilsson som satte det avgörande målet i 2-1 segern? 

-Efter att bara gjort ganska kort period här i Degerfors och redan få en chans att göra A-lags debut och få representera Degerfors är en obeskrivlig känsla. Jag fick en bra djupledsboll i sista tredje delen, finta vänster sen gick jag åt höger och då var jag förbi deras back sedan drev jag i med bollen in i assistytan och såg Bertilsson i boxen. Passade till honom och han tog emot och sköt den i mål. Det kändes helt otroligt att bidra med en assist till laget i min debut, avslutar Deb. 

Stort grattis önskar vi på akademin!