SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Degerfors IF
P08
Sammanställning från föräldramötet
2023-02-10 15:36

Hejsan!

 

För ett tag sedan hade vi ett föräldramöte där akademichef Peter Palmqvist berättade om det kommande året och vad som stundar för spelarna. Han berättade även hur det fungerar med akademin och NIU.

 

Akademin och NIU är en selekterad verksamhet där spelas tas ut efter olika kriterier, både i nutid och framtid, dvs vilka utvecklingsmöjligheter som spelaren har de kommande tre åren. I Degerfors IF finns möjligheten av fortsätta sin fotbollsutbildning även om man för tillfället inte erbjuds plats i akademin. Vi har två future team-lag i seriespel där alla som spelat fotboll ges möjlighet att fortsätta spela i DIF. Akademiverksamheten kan starta vid olika tillfällen under 2023. Rekrytering till akademin gör och bedöms akademichef, akademitränare och ungdomsansvarig. Akademichef/NIU-instruktörer tar slutgiltigt beslut.

 

NIU verksamheten är inte samma som akademin även om de hänger ihop. NIU kan ni söka till mellan 1/9-1/12. Förra året var det 171 sökande och vi har endast 20 platser, en del av dessa platser tilldelas flickor. Rekryteringen till NIU-gymnasiet görs och bedöms av NIU-instruktörerna. 

 

Under 2023 kommer pojkar födda 2008 att spela SEF Trophy under sommaren och sedan ligacupen under hösten. Båda dessa turneringar är aktiviteter som ligger under akademin och ej ungdomslag. Båda dessa aktiviteter kan det bjudas in spelare från andra klubbar att delta. Hur många det blir är omöjligt att säga i dagsläget. Under året kommer vi även att ha inbjudnings träningar för spelare från andra klubbar, på dessa träningar kommer inte så många Degerforsspelare att vara med då vi ser de spelarna dagligen både på plats men också via video.

 

Degerfors IF kommer att kalla till ytterligare ett föräldramöte under augusti månad där ni får samma och mer information om både NIU och akademin.

 

Vid frågor eller funderingar hör av er till Peter Palmqvist eller Elias Levi.


Nyhetsarkiv
Varberg på Måndag2023-05-26 17:04
Kiosk mot Djurgården 2023-04-28 18:52
Skadevi Cup i Sommar2023-03-15 19:08
Cup i helgen2023-02-28 21:16
 
Våra partners
STÖTTA DEGERFORS IF