Muataz dubbel tvåmålsskytt för P19

P19-gänget har fått en smakstart på serien och ståtar med sex poäng och målskillnaden 11-0 efter två spelade matcher.

I premiären gästade man Hanvikens SK och kunde vända hem med en 5-0 i bagaget. Den första halvleken var spelmässigt jämn men DIF tog ledningen tidigt via Muataz Kallab och även om hemmalaget skapade några chanser så hade DIF bra kontroll på matchen.

I den andra halvleken tog DIF över och efter två snabba mål av Muataz Kallab och Jacob Tagelius så var matchen avgjord. Mohammath Hamisi spädde på med 4-0 innan Hjalmar Lagerberg i slutet av matchen fastställde slutresultatet till 5-0.

Igår måndag tog man andra storsegern då gästande Skiljebo SK fick smaka på ett offensivt glatt hemmalag. DIF spelade mycket bra första halvleken och skapade en rad målchanser. ”Det var en av våra bättre halvlekar på länge, kvittrade en nöjd tränare Roger Werner efter matchen. ”Vi hade mycket djupledslöpningar, snabba omställningar, spel förbi deras presspel, tempo och hårdhet i passningsspelet, ja så det mesta var jag mycket nöjd med i första halvlek fortsatte Roger när han summerade insatsen. Det ska sägas att Skiljebo inte var dåliga utan det var så enkelt att DIF var ett nummer större denna kväll. Efter ett flertal klara målchanser så fick DIF utdelning efter en halvtimmes spel då notoriske målskytten Muataz Kallab styrde in 1-0 från nära håll. 2-0 målet tillkom efter en frispark där Tufve Östlund nickade ner bollen till Erik Grandelius som från nära håll rakade in bollen. Bara två minuter senare gjorde Erik sitt andra mål för kvällen och återigen var det ett inlägg från högersidan som skapade målet. Ytterligare två minuter senare ökade DIF på ledningen och målskytt var Jacob Tagelius som avgjorde kliniskt från högersidan i straffområdet.

I den andra halvleken gick intensiteten ner från hemmalaget och gästerna kunde skapa några vassa chanser som och målvakten Hugo Claesson fick göra flera bra räddningar. DIF fortsatte dock att skapa chanser och Muataz Kallab gjorde 5-0 efter en tilltrasslad situation. På övertid gjorde Erik Grandelius sitt tredje mål för kvällen. Ett bra styrkebesked från DIF och det gäller att haka på i toppen då de fyra bästa i den enkel rondiga serien går vidare till en ny serie där man tävlar om platser till P19-allsvenskan 2021. Närmast väntar en ny hemmamatch på lördag kl. 13.00 då Västeråslaget IK Oden kommer på besök.