MATCHUPPDATERING

P16 förlorade sin match borta i Stockholm mot Brommapojkarna med 7-0, efter flera fina insatser i de senaste matcherna. 

-Vi åkte på en rejäl snyting i Stockholm efter många matchers fina prestationer och resultat. Förhoppningsvis kan vi ta detta på rätt sätt och lära oss saker, självklart är det på tok för stora siffror det tycker vi alla inom gruppen. Redan i omklädningsrummet efter matchen tittade vi oss kritiskt i spegeln och pratade om konkreta saker, säger tränare Mikael Eklund. 

Nu gäller det för P16 att ladda om och ta lärdom. 

-Det spelar ingen roll vad vi gjort som lag och individ i matchen innan, INGEN match är den andra lik och en NY INSATS måste till för varje enskild match. Det spelar inte heller någon roll vad vi har för spelidé och taktik om vi inte först och främst är villiga att ta kampen med motståndarna och vinna dueller över hela planen, 

-Ikväll borstar vi av oss dammet, slickar såren och sen hoppar vi upp på hästen igen! Redan på onsdag har vi en ny match och chansen att revanschera oss!, avslutar Mikael. 

P17 vann sin match, som också var seriepremiären, mot FBK Karlstad med 3-0 efter 1-0 i halvtid. 

-Vi gör en något sämre första halvlek där vi hade mycket boll men spelade för långsamt, i andra halvlek ändrar vi oss och blir bättre. Såklart skönt att vinna och hålla nollan i seriepremiären, säger tränare Niclas Mendritzki. 

Målskyttar: Redon Berisha, Liam Norman, Hussein Omar

P19 fick sin match mot Haninge inställd på grund av snöovädret och utebliven skottning av planen. Istället spelades U21-match måndag med ett rent P19-gäng. Matchen slutade i förlust 4-2. 

-En intensiv och tuff match mot ett väldigt bra motstånd. Vi fick möta oss med spelare från S1 och jag tycker vi står upp väldigt bra. Det finns delar i vårt spel som är väldigt bra och delar som vi absolut måste förbättra men jag tycker spelarna ständigt prövas och får gå på sitt max, vilket gör att vi tar både stora men också värdefulla steg i vår utveckling, säger tränare Jesper Swedlund. 

Det blev en tuff inledning för P19 killarna. 

-Vi hade en knackig inledning på matchen där AFC prövade oss med sitt aggressiva försvarsspel högt upp i plan. Vi tog emellanåt lite svåra beslut i den fasen och spelade sällan ut över större ytor med diagonala lösningar, det gjorde att vi hamnade nära varandra och AFC kunde krympa ytor och vinna boll rätt ofta, säger Jesper. 

-Vi åker dessutom på två tidiga mål bakåt men efter det repar vi oss bra och tack vare vårt ständiga tålamod med att hitta lösningar i vår speluppbyggnad så kommer också en reducering efter en fint anfall, fortsätter han. 

I andra halvlek är inledningen bättre, även om det inte riktigt räcker hela vägen. 

-Andra halvlek inleder vi på ett väldigt bra sätt med en aggressivitet högt upp i plan och ett bra bolltempo, vi hade något skott i virket i första halvlek och även tidigt i andra halvlek har vi ett. Vi får ingen utdelning riktigt och AFC tar istället över initiativet i matchen igen, då sticker vi fram med en kontring som ser ut att dö ut men Sten snor bollen av keepern och rullar in en kvittering. Under senare delen av andra halvlek så känns vi uttömda och får jobba en hel del lägre försvarsspel. AFC gör mål på en hörna och tätt därefter fastställer de resultatet till 4-2, säger Jesper. 

Efter matchen finns det mycket att ta med sig och reflektera över. 

-Vi genomför som sagt en bra match, vi har saker vi behöva slipa på men både ambition och vilja finns att ständigt vilja bli bättre. Det kommer vi komma långt på. David Malmh, född 2005 gjorde debut U21 med ett inhopp och Benjamin Buisson och Amir Hossein Mohammadi gjorde sina U21-debuter mot Örebro SK i omgången innan den 5 april, säger Jesper. 

Målskyttar: 2-1 Sixten Eriksson, assist Ludvig Sten, 2-2 Ludvig Sten

Bild: Nicklas Karlsson