MATCHUPPDATERING

P16 vann sin match mot BK Forward med 1-0, efter 0-0 i halvlek. Matchens målskytt var Petter B. 

-En match där vi visade att vi hade dragit lärdomar i det offensiva spelet från föregående match. Vi tar direkt tag i vårt egna spel, samtliga spelare visar att vi vill vara med och bidra till lagets prestation. Sett till hela matchen skapar vi våra egna avslut via eget spel ca 90% av gångerna, över tid är det jättebra och utvecklande för oss, säger Mikael Eklund tränare P16.  

-Däremot ska vi nu gnugga vidare aktionerna i avslutsdelen där många situationer inte ledde till någon slutprodukt, fortsätter han. 

Efter vårt 1-0 i 52 minuten går bolltempot ned en aning.  

-Vi söker svåra lösningar på enkla situationer och vi låter Forward komma med i matchen, hela lagets försvarsspel som tills dess hade varit klart godkänt höjde sig då ytterligare och vi kunde styra av det mesta, säger Mikael. 

På fredag är det dags igen för P16. 

-Nu tillbaka till träningsveckan, hårt arbete och ödmjukhet och så kör vi match igen på fredag mot Karlslund!, avslutar Mikael. 

P17 vann sin match mot BK Forward efter en upphämtning i andra halvlek. Efter ett underläge med 2-0 i första halvlek slutade resultatet tillslut 3-2 till Dif. Matchen var avgörande om laget skulle ha chans för gruppsegern, denna avgörs nu nästa helg på Stora Valla där man möter ÖSK. 

 -Det är en match där mycket går emot oss i början. Vi missar många målchanser och passar även på att bjuda på två självmål, säger tränare Niclas Mendritzki. 

Självmålen görs efter hörnor, men i andra halvlek kom upphämtningen.

-I andra halvlek börjar vi sätta målchanserna och lyckas också vända matchen, säger Niclas. 3 mål senare var vinsten säkrad! 

Målskyttar: Amir Mohammadi, Hassan Omar och Wilhelm Bärlund

P19 vann också sin match, den mot Skövde AIK. Resultatet slutade 5-2 efter en något svajig match. 

-Vi är inte supernöjda med matchen om vi ska vara helt ärliga. Första halvlek är en mycket märklig tillställning där vi inte kontrollerar spelet med eller utan boll. Många bollbyten och tekniska individuella misstag som vi behöver vara mer noggranna med, säger tränare Jesper Swedlund. 

I andra halvlek såg det bättre ut. 

-Vi korrigerar lite inför andra halvlek och börjar kontrollera matchen på ett betydligt bättre sätt. Däremot är jag inte fullt ut nöjd med matchen trots en stor målskörd och en bättre andra halvlek. Vi har fortfarande bitar att jobba med inför en seriepremiär som bara är en månad bort, säger Jesper. 

Målskyttar: Danny Derbas 2, William Olsson 1, Hannes Koskela 1 och Olle Fingal Dahl 1

Idag måndag spelade U21 match mot Norrköping. Matchen slutade i förlust 2-0. 

-En väldigt bra U21-match där tempot emellanåt var högt. Vi lyckades inte spela oss ur och skapa några riktigt heta målchanser utifrån vad vi ville. Emellanåt hittar vi lösningar för att spela oss fram i plan men blir lite uddlösa. Vi har en minut i matchen där det trillar in två bollar, vi behöver såklart göra det bättre i de sekvenserna men tycker ändå vi repar oss hyfsat efter det och det faller aldrig igenom, säger Jesper. 

Nästa match i U21 spelas återigen mot Norrköping. 

-Då hoppas jag att vår speluppbyggnad fungerar bättre. En bra match och genomkörare med många viktiga minuter på en del spelare, säger Jesper. 

Efter matchen finns det några spelare som förtjänar lite extra beröm. 

-Carl Ljungberg gör en mycket bra match och det ska bli intressant att få följa den utvecklingskurvan under året. Jag tycker också att Alexander Hedén Lindskog som kommer in i halvtid genomför en väldigt bra match, avslutar Jesper. 

Bild från tidigare match av Nicklas Karlsson.