MATCHUPPDATERING

Helgens matcher slutade i blandade resultat. P19 förlorade sin tuffa match mot Hammarby med resultatet 1-3 efter fulltid.

-Vi mötte ett riktigt bra Hammarby får jag lov att säga. De var tunga, fysiska och rejäla i nästan allt. Jag tycker vi står upp bra mot serieledarna, vi startar med fem stycken 04:or som i början av säsongen hade sin bas i P17. Samtliga killar, även utöver 04:orna, gör en bra och gedigen insats. Vi skulle behövt vara mer vassa i vårt omställningsspel och på så sätt kunnat hota Hammarby mer. Gräsmattan bjöd inte in till något vidare spel och Hammarbys press gjorde det svårt för oss att spela ur på det sätt vi ville, säger tränare Jesper Swedlund.

P19 var redan innan matchen medvetna om att man skulle behöva lägga ner ett gediget arbete.

-Jag är ändå överlag nöjd med vår insats, vi går för en kvittering i slutet av matchen när det står 1-2 och istället för att vi lyckas trycka in en kvittering gör Hammarby 1-3 och stänger matchen i minut 88. Fram till dess löper vi mycket och tar stort ansvar defensivt, precis som vi pratade inför matchen. Vi kan vara nöjda med vår prestation även om vi såklart vill mer, säger Jesper. Han vill samtidigt passa på att berömma killarnas insats.

-Karl Serrano gör en mycket bra insats i målet idag och ska vara mycket nöjd med sin match. Även många andra sliter och jobbar hårt, jag hoppas vi fortsätter på detta sättet, avslutar Jesper.

Målskytt: Philip Thorén assisterad av Hannes Koskela

P16 vann sin match mot Vasalund med 2-1.

-Vi inleder matchen med mycket boll då Vasalund sjunker ner på och enbart försvarar på egen planhalva vilket gör det svårt att hitta ytor, vårt bolltempo hade behövt var lite högre för att skapa chanser. Allt eftersom halvleken går så kliver de upp lite vilket ger oss större ytor centralt och bakom deras backlinje, men det är inte förrän mot slutet på halvleken vi börjar använda oss av dem. Vasalund får en straff vid ställningen 0-0 men Hugo Bergström gör en monsterräddning vid stolproten. Liam Norman hittar i matchminut 33 fram till Benjamin Buisson som sätter dit 1-0, vilket står sig halvleken ut, säger tränare Martin Widroth.

I andra halvek så gör Vasalund 1-1 tidigt efter med ett fint distansskott.

-Därefter tar vi över och spelar bra fotboll på en sliten och svårspelad plan, där fotfästet flera gånger släppte för spelare i båda lagen. Vasalund glider igenom några gånger och skapar någon farlig chans samt några halvchans. Efter en fin aktion från deras forward kliver vi på lite hårt och de får ytterligare en straff. Men precis som vid förra straffen går Hugo åt rätt håll och tar även denna, säger Martin.

Efter två räddade straffar är det istället Degerfors tur att sätta sitt andra mål.

-I minut 73 får Elton bollen på höger kanten och slår ett inlägg i världsklass till Benjamin i straffområdet som med ett Ronaldo-häng i luften trycker dit 2-1. Nu flyttar Vasalund fram och försöka kämpa fram en kvitteringen men killarna ligger rätt i positionerna och krigar i varje duell, säger Martin.

-Killarna ska ha en eloge att de håller sig lugna och inte dras med i det fula spelet och snacket som blir i slutet av matchen samt efter slutsignalen, avslutar Martin. Snyggt och proffsigt gjort av våra spelare.

Målskyttar: Benjamin Buisson 2 mål assisterade av Liam Norman och Elton Eriksson.