MATCHREFERAT

För P19 blev det en första tung förlust i derbyt mot ÖSK i fredags, matchen slutade i 5-0.  

-Vi inleder matchen väldigt bra och gör mål efter bara 7 minuter, tyvärr döms det helt felaktigt bort för offside. Mål där och det blir en helt annan match, säger tränare Jesper Swedlund. 

För efter att ÖSK gör 1-0 förändras matchen. 

-Efter deras mål hänger vi lite med huvudena och har inte alls samma vilja eller energi, vi blir låga och ger bort initiativet med boll och de gör sedan 2-0. Vi känner inte igen oss i vårt försvarsspel alls denna matchen, säger Jesper. 

P19 var tidigare obesegrade och en förlust mot ÖSK var särskilt tuff. 

-Det är aldrig roligt att förlora, dessutom inte med 5-0, mot ÖSK. Vi behöver analysera och titta på matchen igen. Tyvärr är det många som inte riktigt kommer upp i den nivån som krävs när det är sådana här tuffa matcher. Vi behöver jobba med vår mentala del och vårt sätt att hantera motgångar, avslutar Jesper. 

P16 vann mot Hammarö borta med 0-3 efter 0-2 i halvlek. 

-Vi börjar passivt/tvekande i våra aktioner och Hammarö får vara med i matchen. Vår spelmodell är beroende av att samtliga spelares bollbehandling finns där varje match, tyvärr hade vi sammantaget alldeles för mycket ”unforced errors”, för att tala tennisspråk, under matchen som gjorde att vi inte fick ut så mycket av vårt spel med bollen, säger tränare Mikael Eklund. 

Men två mål gjorde P16 under första halvleken.

-Efter första vattenavbrottet i första halvlek känns vi mer närvarande och påkopplade, Hammarö stretar emot bra så matchen är jämn och ett ställningskrig, men vi är närvarande med huvudena och växer försvarsmässigt ju längre matchen lider, säger Mikael. 

I denna match var spelarnas individuella kvaliteter det som avgjorde matchen. 

-Vi är lojala och ödmjuka matchen igenom mot vårt spelsätt och taktik men det hackade lite för mycket. Det som gjorde att matchen vickade till vår fördel var spelarnas individuella kvaliteter som löste många svåra situationer såväl defensivt som offensivt. Detta var något vi inte visat upp tidigare under året, så nu visar även killarna att de har tagit kliv i sin individuella utveckling, säger Mikael. 

-Vi är medvetna om vad vi behöver förbättra och redan under måndagsträningen började vi försöka förbättra oss, avslutar Mikael. 

Målskyttar: Självmål, Isak E och Viktor W

P17s match mot Karlstad IF slutade i förlust med 4-3. 

-Vi gör tyvärr en svag insats mot ett lag som vi vanligtvis ska vinna mot. VI fick aldrig riktigt fart i matchen som spelades på en svårspelad plan, säger tränare Niclas Mendritzki. 

P17 har tidigare haft många storsegrar och vann senast med 9-0. 

-Vi får se oss i spegeln lite, reflektera och ta nya tag nästa vecka, avslutar Niclas. 

Målskyttar: Adam Feki, Edwin Edvall och Irrandust Okungbowa. 

P19 fick revansch under onsdagen och vann och höll återigen nollan efter en 4-0 vinst mot Smedby AIS.  

-Vi gjorde en bra insats, jobbade utifrån det vi hade pratat om men det var också lite svårspelat idag. Planen bjöd inte in till något vidare spel samtidigt som Smedby gnuggade hårt och intensivt. Vi hade en förhoppning om att kunna variera vårt spel lite mer men behöver också anpassa våra ideér till ett annat utförande emellanåt. Vi gör en helt godkänd insats, säger tränare Jesper Swedlund. 

P19 har bjudit på en bra säsong hittills. 

-Vi är givetvis nöjda med att åter vara tillbaka på känd mark numera. En hållen nolla bakåt för nionde gången i år och en mer kontrollerad insats idag. Nu väntar ett uppehåll i P19-serien och några dagar ledigt för spelarna över helgen. På måndag väntar Dalkurd borta i U21-serien innan vi kliver på ett välförtjänt uppehåll efter en mycket väl genomförd vårsäsong, säger Jesper. 

Uppehållet blir ett perfekt tillfälle att ladda batterierna. 

-Vi ska ladda batterierna i 15 dagar, umgås med nära och kära samt ägna tid åt fysisk likväl psykisk återhämtning innan vi startar igång igen 13 juli där ett läger väntar i uppstarten för hösten. 

Målskyttar: 1-0 Benjamin Buisson, assist William Lönn, 2-0 Benjamin Busson, assist Filip Thorén, 3-0 Ludvig Sten, assist Amir Mohammadi och 4-0 Ludvig Sten, assist Amir Mohammadi 

Bild av Kjell Norlin