MATCHREFERAT

P16s match mot Brommapojkarna slutade i förlust med 1-2. Degerfors mål gjordes av Petter Bergqvist. 

-Vi möter de obesegrade serieledarna och gör en av de bästa prestationerna för året. Under första halvlek vårdar vi bollen bra och lyckas etablera spelet på offensiv planhalva och skapar flera bra lägen som vi inte lyckas förvalta. BP spelar ett väldigt direkt spel in bakom vår backlinje men vi lyckas ta bort dessa och enbart något enstaka läge uppstår, säger tränare Martin Widroth. 

I andra halvlek växlar Brommapojkarna upp tempot.

-Vi blir tagna på sängen vilket gör att matchbilden börjar gynna dem. De gör 0-1 på oss på en halvchans, då vi blir för passiva i eget straffområde. Därefter så lyckas vi åter ta tillbaka spelet och tillslut så gör vi 1-1 i en fin offensiv situation. Dock går det inte många minuter innan vi slarvar utanför eget straffområde och BP gör 1-2. Slutforcering blir inte lyckad då vi gör dåliga värderingar och enbart slår långa bollar, säger Martin och avslutar:

-Överlag som sagt en väldigt bra match där små saker blir matchavgörande.

P17 vann sin match i tisdags mot AFC Eskilstuna med hela 9-0, en i raden av många målrika matcher för P17. 

-Vi rivstartade matchen och hade en 5-0 ledning redan efter 22 minuter, säger tränare Niclas Mendritzki. 

Något som onekligen styrde matchen i en viss riktning. 

-Efter detta kunde vi styra matchen och spelade på ett kontrollerat sätt, vi gör 4 mål till och sätter slutresultatet, säger Niclas. 

Målskyttar: Deb Ilunga 3 mål, Adam Feki 3 mål, Liam Norman, Hassan Omar och Edvin Eriksson. 

P19 vann sin match mot Västerås SK i söndags med 2-0 och är därmed fortsatt obesegrade. 1-0 målet gjordes av Amir Mohammadi, assist Benjamin Buisson. 2-0 målet av Benjamin Buisson, assist Amir Mohammadi.

-Återigen tycker jag att vi är väldigt lojala och följer matchplanen på ett bra sätt. Skulle kanske önskat lite mer variation i vårt anfallsspel men vi skapade också en hel del farligheter genom att ta oss in bakom VSK’s backlinje. Vi är nöjda med vårt presspel som fungerade bra, VSK är skickliga i speluppbyggnaden där de droppar ut en del spelare och roterar men vi lyckades stänga ner våra motståndare bra och kunde kontrollera matchen på ett bra sätt även där, säger tränare Jesper Swedlund. 

Västerås var tidigare tabelltvåa, en plats som nu tillhör DIF P19. 

-Det var en intensiv och bra match mot ett bra motstånd. De låg tvåa när vi möttes med 1 poäng före oss så det var en tuff utmaning. Vi lyckas hålla nollan igen mot ett topplag, spelarna lägger ner ett otroligt jobb i försvarsspelet och vi försvara egen box på ett bra sätt, säger Jesper. 

Bild av Kjell Norlin