MATCHERNA IGÅNG IGEN

Äntligen är det dags för matcher igen, efter en lång väntan för alla våra lag. P16 och P17 laddar för matcher redan denna vecka. P17 spelar redan idag, onsdag, mot FBK och P16 på torsdag mot Skyllberg. 

Martin Widroth, tränare för P16 är väldigt positiv till att få börja spela igen. 

-Det var riktigt jobbigt för spelarna, oss alla egentligen, när man först fick besked om att man fick spela och sedan inte fick. Men nu kan man verkligen börja tro på att det faktiskt kommer dra igång, säger han. 

 

Även Niclas Mendritzki, tränare för P17 delar Martins positiva inställning. 

-Det är jätteduktiga spelare vi skickar iväg på match och det ska bli skönt att se hur vi ligger till, säger han. 

 

Träningarna, som efter så lång tid utan matcher stundtals känts som en oändlig väntan, ändras nu lite för båda lagen för att vara redo inför matcher, men också en eventuell seriestart. 

-Vi har under tiden ändrat lite i hur vi tränar för att hålla uppe lågan. Det har blivit mycket tempospel och mycket matchspel men man får vara taktiskt nu inför match, så lite omflyttningar i träningarna blir det denna vecka, säger Martin. 

-För spelarna har det jobbigaste varit att göra samma sak hela tiden, och som ledare blir det svårt att veta om det man tränar fungerar eftersom det aldrig riktigt sätts på prov. Vissa saker man tror fungerar kanske inte fungerar alls lika bra vid ett matchtillfälle, säger Martin.

Niclas är inne på samma spår. 

-Tuffast har varit att man saknar grädden på moset, matchen är festen i slutet på veckan kan man säga. Man får något att träna mot och en möjlighet att se sina brister, säger han. 

 

Det är också ett lärtillfälle för spelarna som gås miste om när man inte spelar match.

 

-Det är lite tjusningen med fotboll, att få träna och sedan åka och möta andra lag, att få spela liksom, säger Martin.

Seriestarten är ännu lite oklar för båda lagen, det talas om en start i början på juni, runt den femte, men det är ett datum som man ännu inte vågar lägga för mycket förtroende i. 

 

Vad är dina förväntningar inför matchen idag? (Niclas)

-Man får hoppas att det blir så bra som det bara går. Vi har inte spelat match på säkert 7 månader så vi får ta det som det kommer, men som sagt riktigt bra spelare vi skickar iväg och det känns riktigt bra att vara igång, säger han.  

 

Någon sista kommentar? 

Äntligen!, avslutar Martin. 

 

Även P19 spelar sin första träningsmatch ikväll mot ÖSK.


Läs mer om de nya riktlinjerna här.