MARCUS VALDE DEGERFORS

Det är dags att starta upp säsongen 2022 och även om flertalet spelare från ifjol är kvar i akademiverksamheten så är det många nya som tar steget in i våra tre akademitrupper.

En av många lovande spelare födda -06 som valt att komma till oss för NIU-studier och spel i Degerfors IF är Marcus Bergkvist från Falu BS. Något som Peter ”Palmen” akademichef är mycket nöjd med. ”Mackan” såg vi i samband med rikslägret (landets bästa 15-åringar) på Bosön i somras där han tillhörde samma grupp/lag som våra två DIF-killar Gustav Ljungberg och Viktor Wilhelmsson samt Tim Lindh (Forshaga IF). 

-Vi tyckte att Marcus visade stort kunnande och bjöd in honom till några träningsdagar med oss i uppstarten av höstsäsongen. Marcus var även med i vårt lag som spelade SEF-Trophy i slutet av året. Han gjorde mycket bra ifrån sig i vårt spelsätt och hur han kom in i gruppen, säger Palmen. 

Det är glädjande att ”Mackan” valde Degerfors då han var uppvaktad av många andra föreningar, han ansluter till DIF i sommar.

Vi är långt gångna gällande antagningar till NIU-platser för -06 och vi kommer presentera alla intagna, liksom att vi kommer ha presentation av alla spelare/ledare i vår akademi. Detta kommer startas upp på hemsidan inom kort.