MÅLRIKT FÖR P19 OCH P17

P19 vann sin match mot Ängby IF med 9-0, efter en 4-0 ledning i halvtid. 

-En match som var avgjord redan i första halvlek. Jag gillar att vi trummar på och inte slår av på takten, vi gör en del byten och det blir till en början lite hackigt men känns aldrig oroligt på något sätt. Vi gör en stabil insats men en bra rörelse framåt där vi varierar vårt spel. Det känns också bra att vi kan fördela målskyttet på flertalet spelare, det kommer behövas framöver när vi ställs mot tuffare motstånd, säger tränare Jesper Swedlund. 

P19 har inlett säsongen mycket starkt. 

-Det är såklart vi är nöjda med att stänga till bakåt ytterligare en gång och producera framåt. Vi har nu 16-0 i målskillnad på de senaste tre matcherna vilket tyder på att vi gör bra saker. Vi ska fortsätta utvecklas och utmana vårt sätt att spela på i varje träning och varje dag jobba för att bli bättre. Vi får på något sätt inte bli bekväma, säger Jesper. 

Målskyttar: 1-0 Hannes Koskela, ass Ludvig Sten, 2-0 Benjamin Buisson, ass Hannes Koskela, 3-0 Benjamin Buisson, ass Hannes Koskela, 4-0 Ludvig Sten, ass Sixten Eriksson, 5-0 Jamie Bichis, på straff. Straffen fixad av Hannes Koskela, 6-0 William Olsson, ass De Pievre ”Deppi” Ilunga, 7-0 Amir Mohammedi, ass Danny Derbas, 8-0 Självmål på hörna slagen av William Olsson, 9-0 De Bievre ”Deb” Ilunga, ass Ludvig Sten

P16 förlorade sin match mot Vasalund med 3-0 efter mållöst i första halvlek. 

-Jag är medveten om hur konstigt detta kommer att låta, men jag är jättenöjd med prestationen till stora delar. Utifrån Degerfors spelsätt/metod är detta säsongens bästa prestation hittills. Vi har utvecklat vår SPU som tidigare varit ojämn, men idag var den enligt modellen och vi kom flera gånger fram till motståndarnas straffområde på egen kvalité. Väl där blev vi lite obeslutsamma, vi kommer att fortsätta gnugga vidare på detta. Defensivt var vi disciplinerade och ödmjuka i vårt agerande och Vasalunds framstötar avväpnar vi varje gång, säger tränare Mikael Eklund. 

Men när Vasalund tar ledningen förändras matchen. 

-Något händer med oss vid deras 0-1 mål, vi frångår vår spelmetodik defensivt och vi börjar jaga bollen en och en. Vi kommer ur positioner som till följd får oss att öppna ytor som Vasalund utnyttjar. När vi då sedan skall bedriva anfallsspel blir det att vi ”jagar” mål istället för att fortsätta spela metodiskt som innan, säger Mikael. 

En lärorik förlust för P16. 

-Mycket lärdomar från matchen, såväl bra som mindre bra exempel, och redan på måndag ska vi jobba vidare med allt!, avslutar Mikael. 

P17 vann sin match mot Nyköping BIS, efter 1-1 i paus så slutade matchen tillslut 7-1. 

-Vi hade svårt att komma till avslut i första halvlek men spelar ändå bra fram tills sista tredjedelen, säger tränare Niclas Mendritzki. 

Matchbilden förändras i andra halvlek och P17 sätter 6 mål. 

-I andra halvlek så släpper allt för oss och vi spelar en väldigt fin fotboll med många fina anfall. Vi spelar snabbt och med stort självförtroende, något vi får stor utdelning för, avslutar Niclas.

Målskyttar: Hassan Omar 3, De Bievre “Deb” Ilunga 2, Redon Berisha 1 och Adam Feki 1.

Bild av Kjell Norlin från DIF-Ängby IF