MÅLRIKA MATCHER OCH SERIEPREMIÄR

P17 spelade mot Nora BK seniorer i onsdags och vann med 8-2. 

-Vi gör en väl genomförd match och får till ett bra passningsspel. Nora som spelar div 4 hade svårt att hänga med, konstaterar tränare Niclas Mendritzki.

Målskyttar: Amir Mohadini 3, De Bievre Ilunga 3, Adam Feki 2

P16 vann seriepremiären hemma mot BK Forward med 2-1, trots en tidig utvisning. 

Det blir ingen välspelad match, dock en gedigen kämpainsats av killarna i helgen då vi åker på en frilägesutvisning i minut 6. Detta gör att vår offensiv blir lidande men stundtals så blixtrar vi till och gör trots underläge två mål i första halvlek och har bud på några till, säger tränare Martin Widroth. 

I andra halvlek reducerar Forward, men det är inget som påverkar matchen märkbart. 

-I andra halvlek fortsätter vi att kriga på men det märks att vi spelat med en man mindre hela matchen och tillslut bjuder vi på ett mål. Trots det finns det inga tankar på att falla hem och försvara ledning utan det är fullt ös medvetslös för att göra mer mål från spelarna på plan, 

-Utefter förutsättningarna som uppstår efter utvisningen så gör killarna en bra och klart godkänd match mot ett hungrigt och revanschsuget BK Forward, säger Martin. 

Målskytt: Marcus Nilsson 2 mål

För P19 blev det flyg upp till Boden för att spela seriepremiär. Där vann man med 5-1. 

-En väl genomförd match utifrån förutsättningarna med avresa 03.00 från Degerfors. Vi är lite knackiga och tar lite svåra beslut emellanåt, men i det stora hela genomför vi en bra match i många faser, säger tränare Jesper Swedlund. 

Efter matchen tror Jesper att killarna kan ännu lite bättre. 

-Det är nästan lite svårt att analysera insatsen, jag tycker självklart att vi är bra och vinner välförtjänt matchen med 1-5. Med ännu mer skärpa kunde det blivit fler mål framåt. Jag vet inte hur mycket hänsyn man ska ta till uppladdningen, det är klart det är annorlunda men jag tycker inte riktigt vi kommer upp i vår högstanivå. Huvudena är kanske inte riktigt på plats, vilket kan ursäktas med lång resa som innebar både buss och flyg, säger Jesper. 

Men trots det åker killarna hem med en vinst. 

-Ledarstaben är imponerad och stolt över grabbarna som ändå lyckas prestera på detta sättet, de har skött sig ypperligt vad gäller professionalitet och förberedelser. Premiären avklarad, vila måndag och U21 på tisdag. Sedan förbereder vi oss inför hemmapremiären som spelas på söndag mot Haninge, säger Jesper. 

Målskyttar: 1-0 Danny Derbas, assist Sixten Eriksson, 2-0 Benjamin Buisson, assist Elliot Karlsson, 3-0 Hannes Koskela, assist Ludvig Sten, 4-0 William Lönn, 5-1 William Lönn

Vill man se mer från P19s resa till Boden finns detta sparat under våra highlights på instagram @degerforsifakademi 

Bild: Kjell Norlin