Ludwig och Filip avgjorde i viktig seger

P16-gänget tog en mycket välkommen seger då man gästades av Nacka FF. Efter två tunga förluster på bortaplan så var det ett lite stukat lag som klev ut på planen. Tonvikten under veckans träningar har varit försvarsspel och det var ett mer försiktigt DIF som visade upp sig denna match. Det var viktigt att få med sig ett bra resultat inför sommaruppehållet och det visade sig också spelmässigt då det var mer kamp än skönspel från hemmaspelarna.

I den första halvlek hade DIF ett spelövertag och skapade några bra lägen, bl.a hade man två frilägen som dock gästernas målvakt avstyrde. DIF kunde ta ledningen i slutet av halvleken. Gästerna misslyckades med en hörnvariant, DIF ställde om och då gästernas målvakt chansade och var långt upp på sin planhalva för att bryta det långa uppspelet så blev det fritt fram Ludwig Bergenhem som pricksköt in bollen från nästa halva planen. En välförtjänt ledning i halvtid där framför allt ett klockrent försvarsspel var det stora glädjeämnet.

I den andra halvleken fick gästerna mer att säga till om och DIF fick mestadels försvara sig. Det gjorde man på ett bra sätt och då gästerna skapade chanser så stod Filip Järlesand för flera fina räddningar i DIF-målet. I slutet av matchen hade DIF flera bra lägen att punktera matchen men det blev inga fler mål och matchen slutade således 1-0.

En skön seger för grabbarna och starkt gjort att studsa tillbaka efter förlustmatcherna. Alla visade en bra inställning och kampmoral men extra plus för backlinjen och målvakten Filip Järlesand. Även avbytaren William Olsson förtjänar extra plus i kanten då han gjorde ett piggt inhopp.

Nu väntar några veckors ledighet innan träningen startar upp igen. Närmaste uppgift i serien är 1 augusti då Västerås IK gästar Stora Valla.