Lönns första mål räckte inte i jämn match

P16 var obesegrade på hemmaplan inför derbymötet med Örebro SK men tyvärr bröts den fina sviten då gästerna kunde vinna en jämn tillställning med 3-1.

Som så ofta i matcher mot ÖSK så var det inget skönspel som bjöds utan det var mycket kamp och hög energi hos spelarna som kännetecknade matchen. Hemmalaget hade en jättechans att ta ledningen efter 15 minuter men gästernas målvakt gjorde en kvalificerad räddning på närskott från William Lönn. Strax därefter kunde gästerna förvalta sin enda rejäla målchans under första halvlek på bästa sätt och därmed skaffade mig sig en viktig ledning i matchen. DIF skapade flera bra målchanser under halvleken, bl.a hade Henric Asp flera bra chanser men marginalerna var inte med DIF i avgörande lägen.

I den andra halvleken fick hemmalaget en kalldusch i inledningen då en ÖSK-hörna oturligt nickades i mål av en DIF-spelare. Hemmaspelarna gav dock inte upp utan tog över matchbilden och kunde även reducera i matchminut 61 då William Lönn (bilden) gjorde sitt första mål i DIF-tröjan. Hemmalaget satsade därefter mycket framåt och därmed öppnades det för gästerna att kunna skapa mer farliga lägen än under första halvleken. Efter att Asp prickat stolpen i jakten på kvitteringsbollen så skapade sedan ÖSK flera farliga lägen i omställningsspelet och kunde även göra 3-1 med knappa 20 minuter kvar av matchen. DIF fortsatte att forcera framåt men trots två frilägen så kom ingen mer reducering.

Gästerna var bättre än hemmalaget i båda straffområdena och det avgjorde matchen. Spelmässigt så var DIF minst lika bra och killarna ska ha en eloge för att man hela tiden försökte hitta vägar att bryta ner ett starkt ÖSK-försvar.

Nästa match för P16 är nästa helg då Djurgårdens IF står för motståndet på bortaplan.