LÄRORIK HELG FÖR VÅRA AKADEMILAG

För P19 blev det en tung förlust borta mot Sundsvall, matchen slutade 2-1. 

-Det är en av säsongens tuffaste bortamatcher. Lång resa och otroligt tidig uppstigning mot ett bra motstånd, säger tränare Jesper Swedlund. 

P19  inleder matchen bra och har en het målchans efter bara 5 minuter. 

-Vi har taktpinnen och ett större bollinnehav fram tills Sundsvall gör sitt mål och det ska ju givetvis inte få bli som det blir, vi tar många felbeslut vid deras första mål tyvärr, säger Jesper. 

Efter det tar Sundsvall över matchen och skapar en eller två chanser till samtidigt som P19 har bud på en straffsituation som uteblir helt riktigt. 

-Inför andra halvlek pratade vi mycket om att skapa överlägen på kanterna mot deras ytterbackar vilket gav bra resultat. Jag tycker vi tar över helt i andra halvlek och skapar 4-5 chanser där det bara ska vara mål, utöver det har vi kanske 3-4 halvchanser till, säger Jesper. 

Tyvärr räcker det inte hela vägen in i mål. 

-Sundsvall tilldelas en oerhört billig frispark i 80e minuten strax utanför straffområdet. Frisparken i sig är det bara att lyfta på hatten för men känns såklart jättetråkigt att ett domslut ska vara med och påverka utgången på matchen, säger Jesper och fortsätter:

-Dock får jag säga att vi absolut ska avgöra denna match på egen hand men återigen så är vi alldeles för ineffektiva. Det känns tungt att åka hem med 0 poäng i en så pass betydande match men vi växer av det, det är tillslut en bra bortamatch med höjningen vi gör i andra halvlek och vi samlar på oss viktiga erfarenheter samt lärdomar. 

Nu väntar en spelledig helg för P19, men därefter ett par tuffa matcher. Först en DM-final och sedan 5 matcher kvar i serien där de möter 3 lag från topp 5. 

Målskytt: Carl Ljungberg, assist Hussein Omar

P17 spelade mot Älvsjö, en match som slutade i 1-1 efter en 1-0 ledning i första halvlek.

-Vi spelar en match där vi äger mycket boll och spelar stundtals väldigt fin fotboll. Vi får en 1-0 ledning i första halvlek, säger tränare Niclas Mendritzki. 

I andra halvlek sätts slutresultatet 1-1. 

-Tyvärr sätter vi inte målchanserna vi skapar, samtidigt som Älvsjö är effektiva, säger Niclas. 

Målskytt: Elton Eriksson

P16s match mot Vasalund slutade 2-2 efter 0-0 i halvtid. 

-Vasalund kommer ur blocken i högsta fart, vi lyckas ändå spela igenom deras press i början, därefter får vi jobba mycket med vår individuella bollbehandling halvleken ut som gör att vårt anfallsspel blir hackigt. Vasalund är ett stabilt och bra lag med en tydlig offensiv balans, vi står emot med vår metodik, säger tränare Mikael Eklund.

P16 börjar andra halvlek med mer energi.  

-Vi trycker ned Vasalund direkt, gör även 1-0 tidigt men efter det är det som vi blir bekväma och låter Vasalund ta taktpinnen igen. Vasalund vänder på steken via två fasta situationer, en kantfrispark en och straff, säger Mikael. 

P16 hamnar i ett underläge men lyckas få in slutresultatet 2-2.

-Ett skede som vi förbättrat under säsongen är anfallsspel där vi ”måste göra mål”. Tidigare har vi frångått vår metodik och hafsat fram bollar på chans men i denna matchen spelar vi oss fram till flera lägen med en tanke/mening och genom det skapar vi chanser som även resulterar i en sen kvittering, säger Mikael och tillägger: 

-Däremot för vi försöka spela smartare i vårt försvarsspel när vi jagar mål genom att tex inte dra på oss onödiga frisparkar när vi vet att motståndaren vill maska bort tiden.

Målskyttar: Omar Alabed och Viktor Wilhelmsson

Bild av Kjell Norlin från tidigare match