Kvartett målade när P17 blev klart för A-slutspel

P17-laget säkrade en plats i A-slutspelet då man besegrade gästande Vendelsö IK med klara 5-1. DIF började matchen med dåligt bolltempo men kunde ändå ta ledningen i mitten av halvleken genom ett nickmål av Alexander Möller. Därefter tar DIF hand om taktpinnen och kunde mer eller mindre avgöra matchen i slutet av första halvlek genom två snabba mål av Filip Thorén och Isak Bergdahl Gustavsson.

Den andra halvleken blev mest en transportsträcka där DIF ägde mycket boll. När Noel Sundén gjorde 4-0 i matchminut 55 så var matchen helt avgjord. Visserligen kunde gästerna reducera innan Alexander Möller gjorde sitt andra mål för dagen på frispark.

Tränare Mendritzki var nöjd med lagets insats och ger extra plus till Noel Sundén och Aleander Möller.

Nu väntar A-slutspel där de fyra bästa från gruppen, möts i en enkelrondig serie där vinnaren går vidare till ett regionalt kvalspel.