KARL SERRANO EFTER HÖFTOPERATIONEN

P19 målvakten Karl Serrano har genomgått en höftoperation efter en längre skadeperiod och nu väntar vägen tillbaka in i målet. 

Karl har varit borta sedan början av oktober förra året. Vad han först misstänkte handlade om känningar i ljumske visade sig vara broskpåbyggnad på höftkulan. Han har nu genomgått en operation där man skrapat bort brosket och tagit bort en del av höftleden. 

-Det är något som är väldigt svårt att upptäcka, vilket också dragit ut processen väldigt mycket, säger Karl. 

Efter operationen väntade kryckor först i fyra veckor, följt av rehab.

-Eftersom jag inte får springa eller hoppa så kommer processen tillbaka ta minst 3 månader oavsett. Jag räknar med att kunna vara tillbaka efter kanske 4,5 månad, säger Karl. 

Just nu tränar han i gymmet där han kör mycket rörelseträning och cykel. Men det är inte bara det fysiska som påverkas, det är också psykiskt påfrestande att vara borta från fotbollen under en längre tid.  

-Det är såklart jobbigt att inte kunna spela, jag tyckte själv att det gick bra i matcherna tidigare och sen kom smällen. Det som varit allra jobbigast var tiden innan operation och väntan innan de kom fram till vad som var felet. Jag försöker träna övrigt för att hålla igång och tänka positivt, säger han.  

Innan skadan förra året stod Karl mycket i P19, han fick även göra debut i A-laget i Svenska Cupen och satt även på bänken mot lag som Malmö FF. 

-Säsongen har varit skadedrabbad men den tiden jag spelat har jag tagit stora kliv. Det är jätteroligt att ha fått spelat med A-laget. Det är målet att få spela med dem igen och något jag kommer försöka komma tillbaka till. Jag får lite mindre tid nu men jag ska försöka visa vad jag går för och ta mig tillbaka dit, säger Karl.