“Joppa” inledde målskyttet i viktig seger

P19-gänget fick en smakstart på A-slutspelet då man på bortaplan slog Karlslunds IF med 3-1 efter 1-1 i halvtid.

I den första halvleken var det mest ställningskrig och båda lagen hade svårt att skapa klara målchanser. DIF var under större delen av halvleken spelförande lag men hemmalaget var duktiga i omställningarna och skapade en del oreda i DIF-försvaret. Degerfors tog ledningen i den 14:e minuten då “Joppa” Andersson (bilden) fick tag i bollen i straffområdet efter en hörna och slog behärskat in bollen. DIF glädjen blev dock mycket kortvarig då Karlslund kvitterade omgående efter försvarsslarv av DIF. Båda lagen hade varsitt bra läge att gå till halvtidsvila i ledning men oavgjort kändes rättvist efter första 45 minuterna.

I den andra halvleken tog DIF ett bastant grepp om matchen och pressade tillbaka hemmalaget. I den 54:e minuten fick Mohammath Hamisi en fin djupledsboll och från högerposition sköt han snyggt in 2-1 målet. DIF hade sedan ett flertal riktigt bra chanser att utöka ledningen, bl.a var “Joppa” Andersson ensam med målvakten efter ett fint anfall men avslutningen prickade stolpen. Mitt i pressen stack hemmalaget upp och var ytterst när att kvittera då en Karlslundsspelare fick friläge men DIF-målvakten Hugo Klaesson gjorde en klassräddning på närskottet.

I slutet av matchen försökte Karlslund forcera men hade svårt att komma fram till klara lägen och på övertid punkterades matchen. Efter fint väggspel mellan Mohammath Hamisi och Muataz Kaleb så ryckte den sistnämnde sig loss i straffområdet och sköt snyggt in 3-1.

Det var en bra match med mycket kamp och känslor hos spelarna men segern var klart rättvis med tanke på DIF:s starka andra halvlek. Det var en gedigen laginsats men duon “Joppa” Andersson och Mohammath Hamisi är några av de bärande spelarna i laget och båda var mycket bra denna kväll. Extra plus förtjänar också Ludvig Fransson som jobbade kopiöst hårt på sin kant och Hjalmar Lagerberg som vann mycket boll centralt på mitten.

Kommande helg gästar IFK Haninge Degerfors och då båda lagen vann sina första matcher så talar mycket för att den matchen kan bli avgörande för vem som går vidare i fyralagsserien som spelas som enkelserie.