Isac tvåmålsskytt i första seriematchen för P17

P17 inledde seriespelet bra då man tog emot Karlslunds IF på hemmaplan. DIF kunde vinna matchen med 4-0 men spelmässigt var matchen jämnare än vad siffrorna antyder men DIF var det bättre laget.

Olle Fingal Dahl sprang igenom gästernas försvar och sköt snyggt in 1-0 målet efter en kvarts spel. Isak Bergdahl Gustafsson (bilden) utökade ledningen i matchminut 35 och i det läget hade hemmalaget bra kontroll på matchen.

Karlslund satsade framåt med större kraft i den andra halvleken och hade flera skarpa lägen till ett reduceringsmål. Bra målvaktsspel av Lucas Bertilsson samt en stark försvarslinje kunde reda ut anstormningen. Istället för reducering så avgjorde Isak Bergdahl Gustafsson matchen då han gjorde 3-0 med en kvart kvar av matchen. I slutminuterna kom även 4-0 målet och det var ett självmål efter en tilltrasslad situation i straffområdet.

Överlag en stabil insats av hemmagrabbarna som i nästa omgång åker till Eskilstuna för match mot serieledande BK Sport som inlett serien med två raka segrar. Matchen spelas lördag 27/6 kl. 14.00.