ILUNGA OCH LINDH KALLADE TILL LANDSLAGSLÄGER

Våra två akademispelare De Pievre ”Depi” Ilunga och Tim Lindh har båda kallats till landslagsläger på Bosön. Det är inte första gången för någon av dem, men alltid lika kul. Lägret äger rum 28 november till 1 december.

Hur känns det att vara kallad igen? 

-Det känns spännande och roligt, jag var iväg för något år sedan så man har höga förväntningar, säger Tim. 

-Det är alltid lika roligt att bli kallad, och det är en ny möjlighet varje gång, säger Depi. 

Vad har ni för förväntningar inför lägret? Vad kommer ni göra? 

-Jag tror det blir en del passningsövningar eftersom vi har ett passningsskickligt landslag, en del possession, och sen såklart matchspel, säger Tim. 

-Mycket spel, det är en ny förbundskapten där som säkert vill se spelarna så det blir nog mycket tid till att försöka visa upp sig i matcher och träningar, säger Depi. 

Vad ser ni mest fram emot? 

-Att få tid att spela med de andra spelarna som är kallade, det är hög kvalité att mäta sig med och det ska bli kul att träffa dem både på träningarna och sidan av. Det är några som jag känner sedan innan, men som jag sällan pratar med så det blir kul att ses igen, säger Tim. 

-Jag ser fram emot träningarna, intensiteten som de har där och att få chansen att konkurrera mot några av de bästa i Sverige. Sedan ska det bli extra kul att träffa gamla vänner, de allra flesta var där även senaste gångerna jag varit kallad, säger Depi 

För både Tim och Depi går det (bevisligen) väldigt bra hemma i Degerfors. 

-Jag tycker att jag tar stora kliv individuellt samtidigt som vi också tar kliv som lag. Vi utvecklar varandra och utmanar varandra hela tiden. Det är hög kvalité på träningar och match och vi kommer in som ett lag och blir bättre för varje vecka, säger Tim. 

-Jag tycker att det går bra för mig. Mitt mål i P19 är att vara startspelare så ofta som möjligt och förhoppningsvis får man chansen att gå upp och träna med A-laget för att konkurrera där också, säger Depi. 

Vi önskar Tim och Depi stort lycka till!