HENRIK NY VIDEOCOACH I AKADEMIN

Degerfors IF:s akademiverksamhet har som mål att ständigt utvecklas och förbättras, detta för att ge våra ungdomsspelare de bästa möjligheterna att utvecklas till kommande elitspelare.

Ett steg i den förbättringen är att utveckla möjligheterna till att arbeta med videoanalys av träning och matcher. Akademin har därför stärkt upp ledarstaben med en videocoach som kommer ha som uppgift att vara behjälplig till våra tränare när det gäller videoanalys tillsammans med spelarna.

DIF presenterar Henrik Berglund som ny videocoach. Det är vårt samarbete med Karlstads Universitet som hjälpt till i rekryteringen av Henrik då han förlägger en del av sin praktikplats hos Degerfors IF. Henrik får själv berätta vem han är;

-Jag är 22 år och kommer från Skövde. Jag läser 3:e och sista året på det Idrottsvetenskapliga programmet med inriktning idrottscoach på Karlstads Universitet. Jag är även utbildad till friskvårdsmassör. Fotboll är något jag spelat i hela mitt liv, för två år sedan tog jag steget över till ledarsidan när jag tog över som huvudtränare i Råtorp IK:s Damlag. Där är jag fortfarande verksam som assisterande tränare och målvaktstränare. Nu vill jag ta nya kliv och gör det genom en roll som videocoach i Degerfors IF:s akademi. Ett spännande uppdrag där jag hoppas kunna dela med mig av min kunskap men ser detta även som en möjlighet att få med mig kunskaper från andra personer inom föreningen. Jag ser fram emot ett spännande år, avslutar Henrik!

Vi hälsar Henrik mycket välkommen till Degerfors IF!