HENRIC OCH CARL PÅ LANDSLAGSLÄGER

I början av veckan var våra spelare Henric Asp och Carl Ljungberg iväg på regionalt landslagsläger med 66 andra spelare från runt om i Sverige. Killarna hann med tre träningar och två matchtillfällen, som blandades upp med viktig teori, pluggtid och återhämtning. Teorin behandlade bland annat hur man som fotbollsspelare får en hållbar karriär, och vikten av god psykisk hälsa. Både Henric och Carl hade en superbra vistelse på Bosön. 

-Jag tar med mig allt man lärt sig på teorin, mycket av den kan man ta med sig ut på planen. Men främst lärde man sig mycket på fotbollsträningarna, det var ett väldigt högt tempo och mycket taktik som man tar med sig hem till Degerfors, säger Carl.  

-Det var ett väldigt roligt och lärorikt läger, vi hade lite träningar, matchspel och olika föreläsningar, säger Henric. 

-Och mat! Det kändes som man åt hela tiden, men det var bra och allsidig kost, säger Carl.   

De fick även besök av Gustav Ludwigson från Hammarby som berättade om sin resa till elitfotbollen. 

-Han spelade division 5 fotboll när han var 22 år men lyckades ändå ta sig dit han är idag. Det är något som jag tar med mig framöver, att ingenting är omöjligt om man jobbar hårt mot sina drömmar, säger Henric. 

Något som både Henric och Carl ser som något av det roligaste med lägret är de andra spelarna man får träffa. 

-Det är väldigt kul att få möta sig mot så pass bra fotbollsspelare runt om i Sverige och se vart man står. Sen är det också väldigt kul att man får nya vänner och kontakter runt om i Sverige, säger Carl. 

-Det är kul att träffa nya vänner och samtidigt få mäta sig mot andra. Man får också lära sig mycket om landslaget och elitfotboll, och hur man kan ta sig dit via olika vägar, säger Henric. 

-Det kändes tråkigt att åka hem för man ville vara med mer och fortsätta lära sig nya saker och umgås med andra duktiga fotbollsspelare, avslutar Carl.