HELGENS RESULTAT

För P16 slutade matchen mot Skiljebo SK i förlust med 1-2 efter 1-1 i halvlek. Det avgörande målet gjordes i slutminuterna av matchen. 

-Tyvärr kunde vi inte bygga vidare på den fina prestationen från helgen innan, dock fick vi med oss nya erfarenheter som vi förhoppningsvis kan lära oss något av inför kommande matcher, säger tränare Mikael Eklund.

P16 börjar matchen bra och gör mål tidigt, men tappar sedan lite, något man får ta lärdom av. 

-Vi fortsätter att spela bra men det omvandlas inte till mål och av någon anledning bygger vi upp en frustration på planen, något som grundar sig i att vi frångår vårt spel, säger Mikael.

Även andra halvlek inleds på ett bra sätt. 

-Vi sätter tryck på Skiljebo men som förtjänstfullt håller emot och återigen byggs det upp en frustration inom gruppen ute på planen. Följden blir att vi är ur positioner i det defensiva spelet och offensivt försöker vi hela tiden lösa situationen på snabbast möjligast sätt på egen hand, istället för att bygga upp spelet med hjälp av varandra, säger Mikael. 

-Läropengen blir att inte individuellt låta sig påverkas för mycket av den frustration som bubblar upp när saker inte går som vi vill. Vi måste tålmodigt luta oss emot vårt grundspel som mestadels genererar bra prestationer, avslutar Mikael. 

Målskytt Erik Danielsson

För P19 blev det vinst mot Vasalund efter resultatet 1-3 på bortaplan. 

-Det var en ganska öppen match där Vasalund var vassa i sina omställningar under första halvlek. Vi släppte in ett mål tidigt och kändes stressade i vårt anfallsspel. När vi var kontrollerade och mer lugna i vår speluppbyggnad tenderade vi att skapa mer och mer, säger tränare Jesper Swedlund. 

En jämn match där det var de små detaljerna som avgjorde. 

-Det var som sagt ett Vasalund som var vassa i omställningarna och det var en relativt jämn match så sätt. Vi förde spelet mer kontrollerat i andra halvlek men kunde inte stänga till matchen förrän slutminuterna, säger Jesper. 

Målskyttar: 1-1 Danny Derbas, ass Jamie Bichis, 1-2 William Olsson, ass Filip Thorén, 1-3 William Lönn, ass Filip Thorén 

P17 vann också sin match, denna mot IFK Haninge. Matchen slutade 2-1 efter 1-1 i halvlek. 

-Det är en svår match där vi tappar mycket boll under de första 30 minuterna. Vi försöker få ändring på detta och en bit in i andra halvlek ändrar vi vårt spelsystem, säger Niclas Mendritzki. 

Något som ger utdelning. 

-Efter det tar vi över matchen mer och mer och vinner rättvist, säger Niclas. 

Målskyttar: Hussein Omar och Benjamin Buisson 

Bild av Kjell Norlin