HELGENS MATCHREFERAT

P16s match mot AFC Eskilstuna slutade i vinst med 7-0 efter 2-0 i halvtid. 

-Serie-epilogen började lite trevande offensivt, men det märktes från start att det var en helt annan inställning till försvarsspel jämfört med matchen mot Skiljebo. Vi har en mentalitet till att vara modiga och offensiva i vårt försvarsspel samt att spelarna jobbade ihop. Vi agerar tålmodigt men ändå med intensitet när vi är i aktioner, säger tränare Mikael Eklund.

Första halvlek fortsätter vara något trevande men P16 kan sätta två bollar i nätet. 

-Övergripande en bra första halvlek offensivt efter Degerfors spelidé, ska vi vara petnoga skulle vi kunna ha lite längre anfall på motståndarnas planhalva. Sedan behöver vi självklart putsa vidare på detaljer individuellt såväl defensivt som offensivt, säger Mikael. 

Halvtidssnacket går bra och både ledare och spelare upplever matchens inledning likadant.

-Vi startar andra halvlek bra och gör 3-0 tidigt och därefter har vi bra kontroll över såväl det defensiva som det offensiva. AFC får en spelare utvisad vilket påverkar matchbilden, vi kan ha långa anfall på motståndarnas planhalva samtidigt som vi har en bra snabb defensiv under tiden vi är på offensiven, säger Mikael.

Grundserien är nu slut och under veckan sker en lottning som visar vilka P16 får möta under hösten i kampen om en plats i U16 Allsvenskan 2023!

Målskyttar: Isak Ekberg 2, Isak Nyqvist 2, Elliot Solberg, Marcus Nilsson, Erik Danielsson

P19 vann också de sin match, denna mot FC Djursholm. Matchen slutade 4-2. 

-Vi inleder matchen på ett bra sätt där vi har bra kontroll över hela planen. Spelarna visar att de vet vad de ska göra i både försvarsspel och uppspelsfas, vilket leder till ett antal farligheter i Djursholms straffområde. Första målet kommer efter fint kombinationsspel på vänsterkanten. Vi fyller på med folk i straffområdet och Henric Asp visar att han är giftig från 10 meter där han sätter 1-0 med en behärskad bredsida i 6:e matchminuten, säger assisterande tränare Nicklas Karlsson. 

Även kommande 10 minuter gör P19 det väldigt svårt för Djursholm där de snabbt skiftar från kant till kant och tvingar dem till förflyttningar. 2-0 kommer i 8:e minuten. 

-En djupledsboll från backlinjen snappas upp på vänsterkanten av Deb Ilunga, som viker in och sätter bollen lågt intill första stolpen. En bra individuell prestation!, säger Nicklas. 

De två tidiga målen i kombination med det stora övertaget gör spelarna något bekväma.

-Det gör att vi stundtals frångår våra principer. Vi använder fler tillslag vilket sänker tempot en aning och Djursholm tillåts ta för sig något mer. De utnyttjar just detta och gör 2-1 på ett tidigt inlägg och en välplacerad nick efter stolproten. Det målet får oss åter upp på tå och vi höjer oss ett snäpp. Vi släpper bollen tidigare och tvingar Djursholm att förflytta sig mer, säger Nicklas. 

Efter ett par snabba passningar på vänsterkanten kan Depi Ilunga vika inåt höger och från straffområdeslinjen med kraft sätta 3-1. 

I andra halvlek har lite av aggressiviteten från matchinledningen försvunnit.

-Vi blandar bra prestationer med lite för enkla misstag, vi är lite för bekväma helt enkelt. Djursholm är däremot inte ofarliga offensivt och gör 3-2 i 58:e minuten. 

Återigen lite nerv i matchen som tvingar oss till ännu en kvalitetshöjning, säger Nicklas. 

I 73:e minuten visar P19 återigen prov på effektivitet. 

-Hussein Omar väggspelar med Filip Thorén kommer loss i en fri position på vänsterkanten. Inspelet tillbaka till Thorén är perfekt och han kan via en försvarare sätta bollen i nät otagbart för målvakten, säger Nicklas. 

Slutresultatet 4-2 var därmed satt.

-En vinst där spelarna vid ett flertal tillfällen visar prov på hög kvalitet. De två tidiga målen gjorde oss lite för bekväma, och det är något vi ska ta med oss och jobba med för att förhindra i resterande viktiga seriematcher. När vi rör oss och släpper boll i tid är vi överlägsna och bjuder på underhållande fotboll, säger Nicklas, och tillägger:

-Extra glädjande att vår målvakt Karl Serrano äntligen är tillbaka i matchspel efter lång skadefrånvaro! 

Målskyttar: 1-0 Henric Asp, assist William Lönn, 2-0 De Bievre Ilunga, assist Elliot Karlsson, 3-1 De Pievre Ilunga, assist William Lönn, 4-2 Filip Thorén, assist Hussein Omar

P17s match som skulle spelats på söndagen mot Assyriska ställdes in på grund av sjukdomar i motståndarlaget. Assyriska har lämnat walk over och nästa match för P17 spelas nu på söndag borta mot Skogås. 

Bild av Kjell Norlin