HELGENS MATCHREFERAT

P17s match mot IFK Norrköping slutade 2-1 efter underläge 0-1 i halvtid. Målen gjordes av Isak Nyqvist och Isak Ekberg.

-Över 90 minuter är vi alla såklart nöjda med resultatet. Vi börjar matchen okej och jag tror att publiken uppfattar det som en fin och jämn match. Försvarsspelets grunder sitter men Norrköping är duktiga så vi får gnugga hårt för att hålla dem tillbaka. Offensivt har vi dragit lärdom från de tidigare matcherna mot motstånd av denna kaliber och arbetar bra, vi har en mening och mål med vårt spel men utan att få till ett mål, säger tränare Mikael Eklund. 

Norrköping gör 0-1 lite från ingenstans.

-Men det är så här fotbollen fungerar, vi får försöka förvalta chanserna vi skapar och freda vårt mål efter bästa förmåga oavsett hur bra det fungerar mellan straffområdena.Matchbilden går lite i stå en bit in andra men vi ger inte upp i första taget, vi gör några byten och ändrar lite taktiskt för att bryta matchbilden, säger Mikael. 

P17 lyckas vända till 2-1 och håller det resultatet matchen ut. 

-Roligt att se hur samtliga killar kan vara flexibla utifrån Degerfors grunder, ta med sig grundfundamenten och anpassa sig för varje typ av matchbild. Likt förra helgen var detta en truppvinst där alla bidrar med sitt under sin speltid i matchen, roligt att se hur vi kan dra lärdomar från dessa ligacupmatcher och försöker omvandla lärdomar till nya handlingar!, avslutar Mikael. 

P16s match borta mot Karlslund slutade i förlust 2-0, trots en rejäl upphämtning mot föregående match. 

-Det är fint att se killarna studsa tillbaka med en bra prestation efter väckarklockan förra helgen. Vi har en första halvlek där vi, tack vare ett bra presspel, har mycket boll. Vår speluppbyggnad präglas av en del felbeslut och skapar därför inte några större målchanser genom den. Möjligheterna skapas istället som en följd av vårt presspel och offensiva omställningar. Tyvärr felar det på sista passningen eller touchen, varför många möjligheter rinner ut i sanden, säger tränare Henrik Andersson. 

-Defensivt så gör vi det oftast bra, men när det felar så felar det rejält. Givet den senaste tidens skador och sjukdomar har det varit stor omsättning på spelare, vilket blir mest påtagligt i relationerna i backlinjen. Vi kommunicerar inte tydligt nog, vilket leder till en del missförstånd och stora målchanser för Karlslund.1-0 -underläge i paus därför inte missvisande, säger Henrik. 

Andra halvlek är bättre i samtliga skeden. 

-Vi har ännu mer boll, och är både mer noggranna defensivt och skapar dessutom många stora målchanser. Vi träffar stolpens insida 3 gånger och det är väldigt svårt att förstå hur vi går av planen utan mål framåt, säger Henrik. 

Överlag en bra insats som bör räcka till minst en poäng.

-Vi får jobba avslut i veckan, hålla tummarna för att den värsta sjuk och -skadeperioden är över, och studsa tillbaka mot Västerås till helgen, säger Henrik. 

P19 vann med 2-0 mot Karlstad IF i ligacupen. 

-Vår speluppbyggnad är bra. Vi tar oss enkelt förbi deras första press och kan etablera spel på deras planhalva snabbt. Vi har också snabb återerövring så Karlstad får stora problem att få igång något eget spel, säger tränare Jonas Svensson. 

En bra match för P19 där många delar klickade. 

-Vi är väldigt nöjda med vår prestation idag. Vi har bra variation i vårt spel där vi både flyttar bollen snabbt samt har stort tålamod i vårt anfallsspel vilket behövs när man möter ett väldigt lågt spelande Karlstad. Det börjar redan med en bra första passning från backlinjen som sätter standarden i passningsspelet. Vi måste dock bli bättre på att utnyttja det stora spelövertag vi har och ska också göra nåt/några mer mål i denna match. Sista tredjedelen är något vi inte har jobbat så mycket med än så det kommer bli bättre, avslutar Jonas. 

Målskyttar: William Olsson och Deb IIunga

Bild av Kjell Norlin