HELGENS MATCHREFERAT

För P17s match mot BK Häcken blev det förlust med 3-0 efter 1-0 i halvlek.

-Egentligen inte så mycket att säga om resultatet, Häcken vinner välförtjänt men det är ändå ingen asfaltering vi åker på. I denna matchen spelar vi vårt spel i 90 minuter fullt ut, även om vi tidigt märker att det är ett bra lag vi möter lägger vi oss inte platt på marken för det, utan vi gnuggar på rejält i både försvarsspel och anfallsspel, säger tränare Mikael Eklund och fortsätter: 

-Vi visar härlig initiativförmåga i vårt försvarsspel, Häcken kommer igenom någon gång här och där men hellre detta modet och viljan attitydsmässigt i försvarsspel än att tidigt backa hem, sen hamnar vi där ändå ibland men vi är inte oroliga för det.

P16 försöker hitta ytorna och släpper då in Häcken för kontringslägen som de förvaltar. 

-I anfallsspelet har vi hela tiden en kreativ tanke, kanske lite till överdrift ibland som bjuder Häcken på presslägen, men de gånger vi löser det fullt ut öppnas stora ytor för oss att anfalla på. I det stora hela får vi träna på att värdera när det är läge för kortpassningsspel eller hoppa över någon spelyta snabbare för att på så sätt såra motståndarna mer, säger Mikael. 

-Lärorikt även om det alltid svider med att inte få med sig något hem, vi drar lärdomar och jobbar vidare!

P16s match borta mot Hanviken slutade mållöst.

-Bra, aggressivt, ödmjukt och synkat försvarsspel i alla defensiva faser över 90 minuter ger oss möjligheten att spela mycket anfallsspel, vilket var bra. Offensivt har vi mycket boll och är väldigt bra i vår speluppbyggnad, och tar oss framåt med kvalitet, säger tränare Henrik Andersson.  

Trots det saknades det där lilla extra för att sätta avsluten. 

-Problemen sker istället i spelyta 2 och 3, där vi allt som oftast saknar kvalitet och fattar onödigt svåra beslut, vilket resulterar i att vi slarvar bort många bra möjligheter. Trots detta skapar vi tillräckligt många målchanser för att vinna matchen med god marginal. Vi lämnar således Stockholm med en i stort sett väl godkänd prestation, men samtidigt med en viss känsla av besvikelse över resultatet, avslutar Henrik. 

Skövde AIK – DIF P19 slutade 1-2  efter 0-1 i halvlek, trots en tung inledning av matchen.

-Tyvärr så blir det väl inte den starten på matchen vi hade hoppats på, vi får bara 10 minuter på planen innan matchstart och startar sedan med solen i ögonen, motvind på en hal konstgräsplan där vi har problem med både bollbehandling och beslutsfattande. Efter 25 minuter blir det bättre och vi värderar bättre i både anfallsspel och presspelet, säger tränare Daniel Sjöberg. 

P19 får in 2 mål och sätter därmed också slutresultatet. 

-Överlag helt okej med tanke på förutsättningarna och inställningen till att jobba lika hårt defensivt som offensivt. Sedan behöver vi bli bättre på att förvalta målchanserna och ta vara på de lägena där vi har möjlighet att skapa en målchans, säger Daniel.

Målskyttar: Jamie Bichis och Deb Ilunga