HELGENS MATCHREFERAT

För P19 blev det vinst i lördags mot Ängby IF, matchen slutade 0-6.  

-Vi visste lite vad som väntade och att utmaningen låg hos oss själva. Vi behövde vara ordentligt påkopplade för att driva matchen och inte falla ner i något tempo eller krångel, säger tränare Jesper Swedlund.  

Ett talande resultat där det finns både bra och mindre bra saker att ta med sig. 

-Vi blandade väl egentligen den mentala aspekten med höga toppar och djupa dalar genom matchen, där de djupa dalarna i denna matchen snarare var när vi hade onödiga bolltapp och då förlorade bollinnehav,

-Det var väl inget snack egentligen. Tabellen visar att det bör vara skillnad mellan oss och Ängby men jobbet ska läggas ner och vi ska bli bättre varje dag, varje minut. Det är glädjande är att vi höll nollan igen, det var ett tag sedan senast, säger Jesper. 

Förutom vinsten finns det mer att glädjas över. Tidigare har tre spelare födda 2006 debuterat i P19 i form av Marcus Bergkvist, Isak Nyqvist och Tim Lindh. Denna match, mot Ängby, var det dags för tre nya ansikten att få göra debut. Erik Danielsson som startade matchen behövde bara några minuter för att presentera sig då han satte dit 0-1 redan efter 5 minuter. Erik assisterade sedan även till ett av Jamies mål. 

-Dessutom gjorde även Isak Ekberg och Linus Ström inhopp och därmed debut i P19. Ett stabilt och bra inhopp där de vågade ta för sig lagom mycket båda två, avslutar Jesper. 

Målskyttar: Erik Danielsson, Ludwig Svensson, Jamie Bichis x2, Henric Asp, William Olsson. 

Även för P16 blev det en målrik match, denna mot BK Forward. Matchen slutade i vinst med 6-1.

-Matchen börjar jämnt och båda lagen skapar några chanser var. Vi tar ledningen efter en lite turlig studs i straffområdet och tar sedan över taktpinnen och hinner göra 2-0 strax innan halvtid. En rättvis ledning, säger tränare Martin Widroth. 

I starten av andra halvlek är BK Forward inställda på att ta ikapp. 

-De kommer ut i andra halvlek och sätter ett rasande tempo med hög press som vi får problem med och rättvist gör de 2-1 efter bara några minuter. De fortsätter trycka på och har några väldigt vassa chanser, säger Martin. 

Men det räcker inte hela vägen för Forward.

-Vi äter oss in mer och mer i matchen och i 62:e minuten gör vi 3-1. Därefter orkar de inte hänga med när vi lägger in en annan växel och trycker på och skapar flera bra lägen med bra kombinationer. Tillslut får vi utdelning och under loppet av 6 minuter gör vi 3 mål och stänger matchen, säger Martin, och tillägger:

-Skönt att inleda B-slutspelet med 3 poäng och ännu bättre med ett bra spel då endast ett lag tar sig vidare och får möjlighet att kvala upp till P16 Allsvenskan nästa år.

Målskyttar: Isak Nyqvist x2, Isak Ekberg x2, Omar Alabed, Elliot Solberg 

För P17 blev det förlust i seriefinalen mot Skogås-Trångsund efter en tuff match, resultatet blev 3-1 efter 2-1 i halvtid. Skogås två första mål gjordes båda på tidiga straffar i matchen, något som gav P17 en rejäl uppförsbacke. 

-Vår defensiv satt inte helt idag och vi bjuder på lite för enkla mål. Då blir det tufft att vinna matcher och särskilt mot ett tufft motstånd som detta, säger tränare Niclas Mendritzki. 

Målskytt: Deb Ilunga