HELGENS MATCHER

P19 vann sin match mot IK Sirius med 2-1. 

-Vi gjorde en mycket bra insats defensivt där vi värderar bra om/när vi ska vara höga eller låga i våra utgångspositioner. En annan viktigt del är att vi kommer in med fart och är aggressiva i våra bollvinster. Sen har vi ett väldigt bra kontringsspel där vi sårar och hotar Sirius många gånger, säger Jesper Swedlund, tränare. 

Efter första halvlek har Degerfors en ledning med 2 mål. 

-Vi skulle behövt vårda bollen lite mer i andra halvlek, vi gav bort initiativet lite väl mycket tycker jag – men vi hanterar det ändå på ett bra sätt. Det var en bra match! Sirius hade mer boll men inte i alltför farliga ytor utan ofta runt oss och utanför. Vi var tajta bakåt och gjorde det svårt för Sirius att spela igenom oss. Sedan bjöd vädret inte in till något vidare skönspel och där gör vi också bra värderingar gällande hur mycket vi ska attrahera press och när vi behövde slå ut den i ett tidigt skede, fortsätter han.

Efter matchen finns det all anledning att hylla spelarna. 

-Vi har många spelare som idag gör en väldigt bra insats. Jag tycker Nils Jakobsson tar stora kliv i sin utveckling som mittback, vilket är en ny position för honom sedan en månad tillbaka bara. Liam Svensson gör sin första start i P19 och gör en bra insats bredvid Nils i mittlåset, dessutom gör han mål på fast situation också. Vi har flertalet spelare som lägger ned ett ovärderligt jobb i vårt presspel där fram. Henric Asp, Olle Fingal Dahl, Ludvig Sten och Carl Ljungberg i synnerhet. Det är många fler i startelvan men också spelare från sidan som bidrar till dagens prestation, säger Jesper. 

Målskyttar: Liam Svensson och Olle Fingal Dahl 

P16 spelade oavgjort i sin match mot Karlslund IF, resultatet slutade 3-3. 

-Vi inleder matchen bra och är väldigt samlade i försvaret men bjuder på två mål vilket gör att Karlslund tar över matchen. Vi sticker upp några gånger och skapar några halvchanser men vi har svårt att etablera något spel direkt på offensiv planhalva. Med halvlekens sista spark lyckas Brunell dock få in 2-1 efter en frispark, säger Martin Widroth, tränare. 

I andra halvlek ändras matchbilden. 

-Här tar vi över spelet och skapar flera farliga chanser. Kvitteringen kommer efter ett drömskott av Eda från 20/25 meters avstånd, nu sätter vi väldigt mycket tryck på Karlslund, säger han. 

Tyvärr får Karlslund med sig en straff i den 80e minuten, vilket leder till 3-2. 

-Istället för att hänga med huvudet stångar killarna på, vi skapar flera målchanser och med en sista spark lyckas Edwall sätta dit 3-3, säger Martin. 

Målskyttar: Jonatan Brunell, Edwin Eriksson och Edvin Edwall. 

P17 spelade likt P16 oavgjort i sin match mot Boo FF. Resultatet slutade 2-2. 

-Det är en seg match denna gång, som dessutom spelas på en väldigt sliten konstgräsplan. Det blev en tung avslutning på veckan, men det är bara att ta nya tag, säger tränare Niclas Mendritzki. 

Målskyttar: Adam Feki och Elliot Karlsson