HELGENS MATCHER

P19 spelade mot ÖSK i ligacupen i årets första tävlingsmatch. Slutresultatet blev förlust med 0-1, målet kom i minut 86.

-Lite ställningskrig där både vi och ÖSK har bra perioder. Det är två bolltrygga lag som möts, där man dessutom strävar efter högt bolltempo. Vi vet ganska väl hur vi ska spela och vilka ytor vi söker. Både korta passningar men även där vi trycker längre diagonala bollar för att byta kant. Chanser skapas men vi saknar det sista lilla för att kunna straffa ÖSK, säger assisterande tränare Nicklas Karlsson. 

Andra halvlek liknar i stora drag första halvlek. 

-ÖSK har periodvis mer boll, men utan att skapa klara målchanser. Vi får jobba mer med försvar och omställningar. Till slut i minut 86 får ÖSK utdelning, ett inspel från vänsterkanten till fri spelare resulterar i underläge vilket också blir matchens enda mål, säger Nicklas. 

Sammantaget en bra insats mot ett motstånd som i sommar spelar i landets högsta serie P19-Allsvenskan. 

-Att vi håller jämna steg med ÖSK trots att vi saknar ett antal spelare utlånade till A-truppen är ett bra betyg. Vi gör många bra saker matchen igenom, och om vi fortsätter att jobba med detaljer i sista tredjedelen kommer även målen trilla in, säger Nicklas. 

P17 mötte i ligacuppremiären Jönköping Södra och vann med 5-3 efter 3-1 i halvlek.

-Vi startar oerhört starkt och har 3-0 tack vara egna kvalitéer såväl defensivt som offensivt. Sedan händer något med oss som inte alls är ovanligt för ett lag i tidig ledning, det vill säga vi börjar bli bekväma, tar inte den extra löpmetern, inte lika disciplinerade i positioner, inte exakt lika uppmärksamma som innan, inte lika noggranna i bollbehandling. Det blir som att vi spelar med huvudet under armen efter en jättefin start av matchen, säger tränare Mikael Eklund. 

Södra bjuds in i matchen och reducerar till 3-1. 

-Vi får pausen på oss att prata igenom saker och kommer ut med ny beslutsamhet, och gör 5-1. Men återigen faller vi in i första halvleks mönster och J-Södra tillåts reducera två gånger till innan slutresultatet är klart, säger Mikael. 

-Utvecklingsmässigt en jättebra matchbild att få uppleva och förhoppnigsvis på sikt lära oss att hantera på ett bättre sätt än i eftermiddags! Tillbaka ut på träningsplanen till veckan och gnugga på vår utveckling, såväl individuellt som lag!, avslutar han. 

Målskyttar: Isak E 2, Erik D 2, Marcus B 1

För P16 slutade matchen mot Sollentunai vinst med 3-2 efter underläge i första halvlek. 

-En första halvlek som präglas av rakt och intensivt spel med mycket dueller, där vi har svårt att hantera Sollentunas höga press och avancera till lediga ytor. Kvalitativt var det en av de sämre halvlekar vi gjort. Vi gör misstag, har svårt att skydda och kontrollera bollen och slår många dåliga passningar, vilket allt som allt spelar Sollentuna rätt i händerna. Underläge 2-1 i paus speglade absolut matchbilden, säger tränare Henrik Andersson. 

I paus betonar laget några specifika lösningar utifrån de problem de ställts inför och kommer likt föregående match också ut med mycket energi till andra halvlek.

-Sollentuna lyckas heller inte behålla samma intensitet, vilket är det som krävs om man vill förhindra att vi kombinerar oss fram. Vi skapar flera bra målchanser och reduceringen är ett riktigt fint mål, helt i linje med vårt arbetssätt. Andra halvlek är allt som allt riktigt bra, men vi bjuder på ett par stora målchanser, men där William kliver fram och gör riktigt bra ingripanden och håller jakten på 3p levande. 3-2 sker utifrån de lösningar vi betonade i halvlek, och återigen visar killarna på både god spelförståelse och skicklighet i att kunna utföra det vi pratat om, säger Henrik. 

Allt som allt en jämn match där lagen har varsin halvlek. 

-Stor eloge till killarna som återigen krigar på i 90 minuter och vägrar ge upp när det går emot. Det är tydligt att sättet vi spelar på gör oss svåra att räkna bort över 90 min. Alltid härligt att vända underläge till seger och lagets tre första poäng för året tillsammans. Extra plus till William vars räddningar var det som fällde avgörandet idag, säger Henrik. 

Bild av Kjell Norlin