HELGENS MATCHER

P17s match mot IFK Göteborg slutade 1-4 efter 0-1 i halvtid. Degerfors mål gjordes av Gustav L.

-Vi ställdes mot de nyligen korade nordiska mästarna för pojkar fyllda 2006. En utmanande och på sikt utvecklande match. Matchbilden var återigen lite av seniorkaraktär där man straffas för utebliven noggrannhet i tillsynes små oviktiga detaljer, säger tränare Mikael Eklund. 

-Kan tycka att vi visade lite för stor respekt första 15min då vi inte riktigt hamnade rätt, men sedan i 75min står vi upp bra rent kollektivt mot ett strukturerat och metodiskt Göteborg. Därför känns det ologiskt och onödigt att de får 0-1 precis innan halvlek i en situation som från början var ”ingenting”.

P17 belyser de goda sakerna i halvtid och skall bygga vidare på det, bland annat att de för första gången för säsongen känner att de har ett lugn och tålamod på motståndarnas planhalva. 

-Tyvärr åker vi på 2st snabba mål direkt efter paus, visst hade det skett efter ett enormt tryck och bombanemang mot oss hade det varit enklare att acceptera, nu sker det alldeles för lättvändigt då vi inte är noggranna/uppmärksamma som kollektiv, säger Mikael och fortsätter:

-Sen är det återigen en jämn matchbild, vi har chanser, om det beror på vår skicklighet eller om Gbg slår av på takten låter jag vara osagt, men vi kan inte förvalta dem.

På det stora en jättebra match och måttstock vad man kan förvänta sig av ett U17-lag i Sverige/Topp i Norden, 

-Nu blir utmaningen att vi skapar en vardagsmiljö i vår dagliga verksamhet som på ett naturligt sätt slipar bort vår valpighet så att vi kan utvecklas än mer!, avslutar Mikael. 

P16s match mot IFK Göteborg slutade 4-4 efter en rejäl upphämtning i andra halvlek. P16s samtliga mål gjordes av Lorik Bunjaku!

-Vi startar matchen helt okej. Under matchens första 15-20 minuter skapar vi ett par stora målchanser och vinner också en del boll högt upp i planen med vårt aggressiva press-spel. Vårt försvarsspel tappar dock strukturen samtidigt som IFK växer in i matchen, och de är det klart bättre laget resterande delen av halvleken. Vårt eget anfallsspel var präglat av svaga individuella aktioner och beslut, samt slarvigt, hafsigt och stressat passningsspel, och resultatet 4-1 till IFK speglade dessvärre första halvlek ganska väl, säger tränare Henrik Andersson. 

I paus får P16 möjligheten att korrigera en del tydliga strukturella problem, och kommer sedan ut som ett betydligt mer stabilt lag i andra halvlek. 

-Försvarsspelet sitter på ett helt annat sätt och vi börjar vinna fler dueller. Det inger en trygghet och vi skapar många stora målchanser i våra offensiva omställningar, samtidigt som vi nu också begränsar motståndarna till avslut utanför straffområdet. Vi lyckas med matchens sista spark hämta upp underläget till 4-4, och vi kan åka hem från Göteborg med ett moral-stärkande oavgjort resultat, säger Henrik och fortsätter:

-Summerat är jag imponerad över hur vi samlar ihop oss i paus, hur killarna snabbt applicerbar taktiska korrigeringar och självklart även det urstarka i att aldrig ge upp.

P19 vann mot IFK Kumla under måndagskvällen. Matchen slutade 3-0 efter 1-0 i halvtid. 

-Vi börjar värdera bättre och äger mer boll än vad vi gjort i tidigare matcher men har fortfarande lite problem med positionering i det offensiva spelet, säger tränare Daniel Sjöberg.

P19 höll även nollan i sin senaste match mot ÖSK. 

-Överlag kändes det bra, allt från kulturpunkter till det defensiva börjar sitta, säger Daniel. 

-Vi jobbade bättre som lag och jobbar oss in i matchen, både mot ÖSK och Kumla, säger assisterande tränare Jonas Svensson. 

Målskyttar: Självmål, Henric Asp och Hassan Omar.