HELGENS MATCHER

Årspremiären för P17-gruppen spelades mot Adolfsberg i Arenan i Kristinehamn. Matchen vann de med 2-0 efter 1-0 i halvlek. 
 
-Ingångsvärdet till matchen var att alla friska skulle få spela minst 45 minuter och det uppfylldes. Vi mötte ett piggt och skickligt Adolfsberg som spelade med frenesi åt båda hållen och visade gott spel vid flera tillfällen, säger tränare Mikael Eklund.
 
-Våra förväntningar på vår egna prestation var höga då vi sedan i höstas kontinuerligt haft bra träning och matchprestationer, även veckorna med träning efter årskiftet har lovat gott. Tyvärr kom vi inte upp i den nivå vi ville och upplevdes lite för bekväma i försvarsspelet. Vi vill inte riktigt ta duellen när det väl var dags, något som fick till följd att vi blev utspridda och passiva, det är ingen bra kombination, säger Mikael. 
 
Offensivt fanns tendenser till bra spel byggd på egen kvalité, men Mikael och Martin upplevde att det för lång tid mellan gångarna det skedde. Trots det en vinst och en match in på utvecklingskontot. 
 
-Vi fick oss en genomkörare och samtidigt ett kvitto var vi befinner oss och vad vi behöver jobba vidare med, dels som lag men även som individer!, avslutar Mikael. 
 
Målskyttar: Omar A, Hjalmar S
 
För P16 blev det en målfest mot Adolfsberg, matchen slutade 9-0. 
 
-Det är kul att vara igång. På förhand pratade vi om att vi aktivt skulle fokusera på de delar som vi hittills har hunnit arbetat med i träning, och hjälpa varandra att utföra det. Stor eloge till killarna som tagit in mycket info på kort tid och ändå lyckades applicera det redan i första matchen, säger tränare Henrik Andersson.
 
En fin första match för säsongen för P16. 
  
-Vår speluppbyggnad var överlag riktigt bra. Kul såklart att vi också lyckades omsätta det i många målchanser. Prestationen som helhet lägger en god grund för oss att arbeta vidare ifrån, avslutar Henrik. 

Henrik är ny tränare för denna säsong, något ni kan läsa mer om här
 
Bild av Kjell Norlin från tidigare match