HELGENS MATCHER

Hammarby IF – Degerfors IF P16 slutade i förlust med 2-1, efter 1-1 i halvtid. Degerfors mål gjordes av Isak Nyqvist. 

-Tittar vi enbart på resultatet så är det surt, men om man vi tittar lite bredare och djupare på själva prestationen i sig så är det mer belåtet, inleder tränare Mikael Eklund. 

-Vi börjar matchen tyvärr med alldeles för stor respekt för motståndarnas klubbmärke. När vi väl kunde bli oss själva igen, Degerfors IF, efter cirka 20 minuter stod vi upp och matchade Hammarby både defensivt och offensivt, dessutom ända fram till slutsignal. Tidigare mot lag högre upp än oss i tabellen har vi ofta haft korta perioder av bra spel, säger Mikael. 

Det fanns ett mod i anfallsspelet som hade potential att leda till ett annat matchresultat. 

-Vi ville delta i försvarsspelet och fick energi när vi såg att vi kunde ta bollen ifrån Hammarby på grund av egen skicklighet, som då även blev ett mod i vårt anfallsspel där vi vid ett flertal tillfällen spelade oss igenom hela planen med kontroll och lugn. Hammarby var duktiga så vi fick verkligen försöka nysta upp dem i sista tredjedelen av planen, säger Mikael. 

-Kul att se att vi kan såra motståndarna via vår spelidentitet, vi skall fortsätta utbilda, utveckla och utmana oss själva i träningsveckorna nu under hösten, både som lag och individuellt, avslutar Mikael. 

P19s match mot IK Brage slutade i förlust 0-1, efter ett mål i nittionde minuten. 

-Återigen hade vi ett stort bollinnehav och tryckte ner ett hårt jobbade IK Brage. Vi skapade tillräckligt mycket för att kunna avgöra matchen men det saknas kvalité i de avgörande momenten. Vi gör svåra saker istället för att fatta bättre och mer simpla beslut när vi behöver, säger tränare Jesper Swedlund. 

IK Brage fick kämpa hårt mot P19 med sitt bollinnehav.

-En eloge till IK Brage som är disciplinerade och jobbar hårt över hela matchen. Vi behöver gnugga vidare i offensivt straffområde och vara mer noggranna för att göra mål på de chanser vi skapar, säger Jesper.

Ett surt men lärorikt resultat för P19.  

-Vi är klart missnöjda med att förlora på hemmaplan i en match vi dominerar totalt. Vi tog oss in i offensivt straffområde 44 gånger under 92 minuter och det är klart det måste resultera i mer än noll gjorda mål framåt. Förra helgen gjorde vi 9 mål i en liknande matchbild och denna helgen 0, det finns sådana matcher där inget vill sig framåt men efter att ha sett matchen igen är det inget vi kan ursäkta oss med. Vi måste vara fokuserade, jobba hårt och gnugga vidare vid varje träningspass framöver för att bli bättre, avslutar Jesper. 

P17 vann sin match mot Nyköping BIS efter en fin upphämtning. Matchen slutade 5-3 efter 3-2 i halvtid. 

-Vi hamnar i ett 0-2 underläge ganska tidigt efter lite slarv i passningsspelet. Något vi sedan lyckades vi hämta upp och vända till 3-2 innan första halvlekens slut, säger tränare Niclas Mendritzki.

Det är den senare halvan av första halvlek vars matchbild följer med även in i andra halvlek.

-I andra halvlek kontrollerar vi matchen och går upp till ledning med 5-2, innan de reducerar i slutet och sätter slutresultatet. Det var mycket varmt ute, något som speglade tempot i matchen lite, annars gör vi en okej insats och vinner matchen, säger Niclas. 

Målskyttar: De Bievre Ilunga 2, Hassan Omar 1, Hussein Omar 1 och Wilhelm Bärlund 1

Bild av Kjell Norlin från DIF-IK Brage