HELGENS MATCHER

P16s match mot IF Karlstad slutade 2-2, efter 1-1 i halvlek. 

-Det som kändes bäst var att vi många gånger kommer in på motståndarnas planhalva med kontroll, sen vill vi självklart kunna omvandla det till avslut och mål varje gång men riktigt så funkar inte fotbollen. Vi skapar ändå 18 stycken avslutsförsök och släpper till 7 stycken avslut mot vårt egna mål, så mellan straffområdena var det en klart godkänd insats, 

-Sen finns det självklart saker överlag att slipa vidare på ju närmare vi kommer såväl motståndarnas mål samt vårt egna mål, till exempel tålamodet i spelet med bollen på motståndarnas planhalva, samt defensivt att vi läser av våran omgivning hur det ser ut istället för att hela tiden titta på bollen och låsa fast oss vid den här och nu, säger tränare Mikael Eklund.

P16 lyckades inte riktigt med avsluten och när tröttheten kom smygande i slutet av matchen söktes ofta en rak avgörande passning som majoriteten av gångerna rann ut till inspark/inkast eller målvaktens händer. 

-Här gäller det att vi är medvetna om att när vi spelar metodiskt efter vårt spelsätt kommer vi alltid skapa chanser, och idag skapar vi våra farligaste avslutningslägen i slutet av matchen via vår metodik. Det är lätt att glömma bort det när resultatet på närminnet grumlar synen på matchen, säger Mikael. 

Efter matchen var flera spelare besvikna på resultatet. 

-Jättekul och se hur samtliga spelare lägger ned arbetsinsatsen i 90min i såväl defensiva som offensiva löpningar. Det i sig är ju bra att man visar att matcher betyder något, men efter matchen kan vi inte påverka matchen som varit, det vi däremot kan påverka är nästa veckas match och nästa veckas träningar! En vinnarskalle är inte den som är ”mest sur eller arg” efter ett resultat som inte blivit vad man hoppats på,  en vinnarskalle är den som tar lärdom av det som varit och redan vid nästa tillfälle försöker göra saker bättre, avslutar Mikael. 

Målskyttar: Petter Bergqvist och Gustav Ljungberg 
 

P17 vann sin match mot Karlstad IF med stabila 6-1. 

-Vi gör en match som vi kontrollerar i 90 minuter. Vinden gjorde att det var svårspelat men vi löste det bra, säger tränare Niclas Mendritzki.

Trots en bra och målrik match finns det saker att jobba på, menar Niclas. 

-Vi är fortfarande lite slarviga i vårt passningsspel, något vi får jobba vidare på, säger Niclas. 
  
Målskyttar: Hassan Omar 3 mål, Hussein Omar, Liam Norman och Amir Mohammadi.
 
P19s match mot BK Forward slutade med vinst på straffar efter resultatet 3-3. 
 
-Vi gjorde under förutsättning en bra första halvlek och en okej andra halvlek. Vi har tränat och haft fokus på en del saker och de sakerna gjorde vi bra. Vi hade mycket boll men samtidigt kontrade Forward bra. Vi gjorde många byten också för många är inte riktigt redo för 90 minuter match än, säger assisterande tränare Jonas Svensson. 
 
-Kan väl påpeka att vi kvitterade till 3-3 med en man mindre då vår målvakt blev utvisad, vilket såklart är väldigt stark gjort. Det viktigaste var att vi fick den matchtid vi ville på våra spelare, säger Jonas.  
 
Målskyttar: Benjamin Buisson 2 mål, Olle Fingal 1 mål.

Bild: Kjell Norlin