TRIPPLA VINSTER I HELGENS MATCHER

“Motala välkomnar oss med ett fint matcharrangemang på alla sätt och som satte en extra positiv krydda på matchen på lördagskvällen.”, säger tränare Mikael Eklund. 

P16 vann sin match borta mot Motala i lördags med resultatet 1-0 efter ett självmål av Motala i 85e minuten. Fram till målet en relativt jämn match där Motala hade fördel i första halvlek men där DIF kommer tillbaka och gör en bra andra. 

Motala öppnar starkt och vi får slita både defensivt och offensivt, Motala spelar snabbt och tufft i dueller, och vi kommer inte riktigt in i matchen,  men vi håller emot defensivt och de chanser Motala skapar är för det mesta distansskott. Offensivt stör Motala oss med en typ av försvarsspel vi inte stött på tidigare under säsongen, som tvingar oss till obekväma aktioner, men i första halvlek ville vi inte riktigt lämna trygghetszonen när det gäller det offensiva spelet, säger tränare Mikael Eklund. 

I halvtidsvilan diskuterades vad som behövde förändras för att komma in i matchen igen. 

-I halvtid kände killarna denna frustration självmant. Det var inte så mycket taktiskt snack utan mer beteendemässigt hur vi bör agera som individer ute på planen där vi inte hade varit ärliga mot oss själva såväl individuellt och kollektivt under de första 45 minuterna, säger Mikael. 

Killarna kommer tillbaka in som ett nytt lag efter vilan och gör en bättre prestation i andra halvlek. 

-Vi började röra oss för att ge bollhållare alternativ och till följd av detta tog vi oss framåt via passningskombinationer som vi inte såg till under första halvleken. Defensivt var vi nu villiga att ta dueller som uppstod. Ju längre matchen pågick ju starkare var vi, och tillslut får vi utdelning via ett distansskott/framlägg som via en Motalaspelare letar sig in i nät, 

-Summerar man lördagen var det en match som utbildade oss enormt, Motala bjöd på riktigt bra motstånd som tvingade oss utanför vår trygghetszon. När vi väl vågade/började göra obekväma aktioner tog vi över matchbilden både defensivt och offensivt, avslutar Mikael. 

Målskyttar: Arvid E var sista Degerforsspelare på bollen. 

P19 vann också sin match, denna borta mot Karlstad IF, resultatet slutade 1-2. För P19 var det istället första halvleken som stod ut, och där den andra blir något mer trevande, även om det finns några ljusglimtar. 

-Jag tycker vi hanterar första halvlek på ett bra sätt både i vår återerövring och vår uppbyggnad. Det finns lite mer att önska i genombrottsfasen. I andra halvlek slår vi av lite på takten och kontrollerar inte spelet på samma sätt. Vi gör en del förändringar i andra genom byten som kommer in och bidrar. I synnerhet Hassan som är högst bidragande till målet som vi gör i slutet av matchen när han assisterar Deb, säger tränare Jesper Swedlund. 

Tillslut en väl spelad match där man vinner, men där det finns lite mer att önska. 

-Matchen är väl ganska väntad utifrån vad vi tänkte oss. Vi har ett stort bollinnehav och kan ofta kombinera oss fram främst på kanterna men ibland också centralt. Tyvärr lyckas vi inte skapa de där heta målchanserna mot Karlstad. Vi skulle behövt skapa fler situationer och bryta upp deras försvar mer, säger Jesper. 

Målskyttar: De Brieve Ilunga gjorde båda målen. 

P17 vann sin match mot Karlslunds IF med 2-1 efter 1-0 i halvlek. 

-Vi spelar riktigt fin fotboll i första halvlek och borde på papperet gjort fler mål, tyvärr var vi inte riktigt nog effektiva, säger tränare Niclas Mendritzki. 

I andra halvlek ändras matchbilden efter 1-1 målet från Karlslund. 

-Efter målet blir vi stressade och tappar den matchplanen vi lagt upp. Tillslut får vi hål på den och kan efter flertalet målchanser göra 2-1, det avgörande målet, säger Niclas. 

Målskyttar: Amir Mohammadi 2 mål. 

Bild: P16 av Henrik Bergqvist, från tidigare match