HATTRICK AV KOSKELA LEDDE TILL SEGER

P19-matchen mot Vasalund slutade i seger 4 mål mot noll, efter en två noll ledning i första halvlek. Tränare Jesper Swedlund är nöjd med matchen. 

-Det kändes väldigt bra från start, vi har ofta inlett matcherna bra och det gjorde vi även idag. Vi har under den senaste tiden tränat mycket på att öppna upp ytor för varandra och även att ta ytor själva vilket jag tycker fungerade bra idag – det är alltid skönt att uppleva att något vi lagt fokus på under en tid också förverkligar sig i matchspel, säger han. 

Att laget förutom att göra 4 mål håller nollan bakåt tyder på ett starkt försvarsspel. 

-Vi släpper inte till många målchanser för våra motståndare vilket givetvis känns tryggt, säger Jesper. 

Av fyra gjorda mål gjordes 3 av dessa av mittfältaren Hannes Koskela. 

-Det är svårt att och skulle heller inte vara värdigt att inte lyfta på hatten för Hannes idag. Han gör en väldigt bra prestation över hela matchen, både i det defensiva och det offensiva. Hannes är en spelare som har höga krav på sig själv och som är väldigt målmedveten. Fantastiskt roligt för honom att idag få utdelning och att börja producera mål, jag vet hur mycket det betyder för honom och vi glädjes åt att han kan hjälpa laget på det sättet han gör idag. Jag hoppas se mer av detta i höst också såklart, berömmer Jesper. 

Målskyttar: Hannes Koskela 3 mål, Jakob Andersson 1 mål. 

I måndags vann även P17 sin match mot Nyköping. Matchen slutade 4-1. 

-Vi har en riktigt bra inställning och sätter fart redan från starten av matchen. Vi är rakare i vårt spel och gör många fina anfall, säger tränare Niclas Mendritzki. 

Målskyttar: William Lönn, Henrik Asp, Ludwig Bergenheim och William Olsson. 

Bild: Kjell Norlin. Bilden är från en tidigare match.