Härlig laginsats när negativa bortasviten bröts!

P16 bröt “Stockholms syndromet” (tidigare tre tunga förluster i 08) och kunde vända hem med en härlig 2-1 seger mot ett svårspelat Märsta IK.

Tränarduon Bary Nehad och Martin Widroth analyserar matchen;

-En på förhand mycket tuff match på bortaplan i Stockholm där vi haft en mycket negativ trend. Vi stärkte centrala delen för att få en bättre balans i vårt spel. Direkt i början gav vårt presspel utdelning, vi vinner bollen högt uppe i banan och ställer om och Carl Ljungberg avslutar snyggt efter bra inspel av William Lönn, då hade det gått bara fyra minuter av matchen. Kort därefter slarvar vi centralt i uppbyggnadsfasen och Märsta ställer om och kvitterar till 1-1. Tempot i matchen är ganska högt och det skapas målchanser för båda lagen. Spelmässigt är det jämnt i första halvlek och det var rättvist med ett oavgjort resultat i halvtid. I den andra halvleken har vi mer boll och tröttar ut Märsta genom att flytta bollen både i djupet och bredden. I den 75:e minuten vinner vi bollen på egen planhalva och ställer om där Ludvig Bergenheim hamnar i en löpduell som han vinner och spelar snett bakåt där William Olsson, som gjort en kanon löpning och är på rätt plats, och han placerar snyggt in bollen högt i målet, helt otagbart för hemmamålvakten. Sedan stänger vi matchen och bara spelar av återstående tid genom mycket bollinnehav. Alla killarna i laget gjorde en kanon match och lyckades verkställa tränarnas justeringar i vårt spel på ett utmärkt sätt. Kul för William Olsson att avgöra matchen och han gjorde, förutom vinstmålet, en bra match.

I den mycket jämna tabellen tog DIF steget upp till 4:e platsen och närmast bakom återfinns Djurgårdens IF som med en match mindre spelad är två poäng efter DIF. Två omgångar återstår och redan på torsdag väntar en tuff derbymatch mot Örebro SK på hemmaplan.