HAMISI BÄST OCH TVÅMÅLSSKYTT I DERBYT

P19-laget tog en storseger på bortaplan i Värmlandsderbyt mot IF Karlstad. Slutsiffrorna skrevs till 6-2 efter ledning i halvtid med 4-0.

Det var, som siffrorna anger, i första halvlek som matchen avgjordes. DIF straffade hemmalaget gång på gång i snabba omställningar och på en sådan kunde Muataz Kallab göra 1-0, då hade klockan bara hunnit ticka fram till tredje matchminuten. Erik Grandelius gjorde 2-0 och strax därefter gjorde matchens bästa spelare Mohammath Hamisi 3-0. Innan halvtidsvilan så gjorde Hamisi göra sitt andra mål för dagen och därmed var matchen punkterad.

Den andra halvleken blev mest en transportsträcka. Hemmalaget reducerade i matchminut 72 men DIF svarade med två snabba mål av Erik Grandelius och Filip Thorén. I slutet av matchen reducerade Karlstad ännu en gång och fastställde resultatet till tennissiffrorna 2-6.

Tränare Roger Werner var nöjd med alla spelare i laget men plussade extra för Mohammath Hamisi. Nästa match spelar P19-laget på lördag då man på hemmaplan tar emot toppkonkurrenten Karlslunds IF.