GUSTAV LJUNGBERG PROVTRÄNAR FÖR TORINO FC

Gustav Ljungberg är en av många duktiga 06-spelare som kommer att ta steget upp till akademin inför nästa år. Nu på måndag åker han ner till Italien för att provträna med Torino FC – ett lag som spelar i serie A som är den högsta ligan i Italien. Gustav var med när Värmland valde ut en av tre spelare att åka på riksläger på Bosön i somras, och väl där var det några agenter som gillade vad de såg. De tog upp kontakt och det är på den vägen Gustav nu fått möjligheten att göra resan ner till Italien, en resa han är både taggad och nervös inför. 

-Det är nervöst, men det ska bli väldigt lärorikt och säkert väldigt utvecklande. Det blir en ny erfarenheter att få spela och träna fotboll i ett annat land. Jag har fått veta att jag kommer träna med ett lag där de är under 16 år. Förhoppningsvis kan jag verkligen visa vad jag går för, säger han. 

Gustav åker redan nu på måndag den 11/10 och stannar tills på fredag, med sig på resan har han pappa Urban, som dock får nöja sig med att bo utanför anläggningen. 

-Jag kommer att bo på anläggningen och jag förväntar mig att det blir mycket träning och också en del matchspel, jag är taggad, säger han.

Gustav är en av de spelare som kommer att ansöka till fotbollsgymnasiet inför nästa år. Förväntningarna inför hans tid på fotbollsgymnasiet är höga, där fotbollen fortsatt kommer vara en stor del av hans vardag. 

-Mina förväntningar inför gymnasiet är att jag ska få tre år av bra träningar, bra sammanhållning och gemenskap. Jag tror det kommer vara väldigt utvecklande. Det är många i laget här i Degerfors som kommer söka. Jag har pratat med några som kommer utifrån också, mest genom att man möter varandra i matcher, men sen har Värmlandslaget haft några samlingar också där jag lärt känna många duktiga spelare som kommer ansöka, säger han. 

Först Italien och sedan fotbollsgymnasiet, framåt är målet med fotbollen att bli så bra som möjligt, och försöka nå så långt som möjligt inom fotbollskarriären.  

Vi på akademin önskar Gustav stort lycka till nere i Italien!