Första halvlek avgjorde i tung förlust

P16-gänget har haft det tätt i matchandet denna vecka och efter två segrar på kort tid så fick man vända hem från bortamatchen mot IFK Lidingö med noll poäng då hemmalaget vann med 5-3.

Matchen avgjordes i första halvlek då DIF inte alls var med i matchen trots att man kunde ta ledningen efter bra tre minuters spel efter ett självmål. IFK Lidingö vände dock rejält på det hela och hade en 5-1 ledning i halvtid.

Såhär sammanfattar DIF-tränara Bary Nehad och Martin Widroth matchen;

-Under de första minuterna trycker vi på bra och får ett tidigt mål med oss. Sedan kommer Lidingö in i matchen och svarar snabbt med en kvittering efter bara några minuter, därefter tar de över spelet och trycker ner oss på vår planhalva där vi inte riktigt lyckas ta oss fram. Lidingö skapar flera målchanser och gör ytterligare 4 mål under halvleken, flera efter att vi slarvat i passningsspelet och de ställer om och straffar oss. I halvlek pratar vi om att spela rakare och glömma den första, kan de göra 5 mål kan vi också det. Med den inställningen går vi in på plan och tar över spelet helt och hållet, släpper till två dåliga avslut på hela halvleken och skapar målchans efter målchans men får inte in bollen. Till slut får vi in en reduceringsboll och fortsätter ånga på. Vi får med oss en straff som vi tyvärr missar men i slutskedet på matchen gör vi ytterligare ett mål. Killarna ska ha en stor eloge för den inställning de går in med i andra halvlek. Trots att vi missar flera solklara målchanser och 27 graders värme på en konstgräsplan så börjar de inte hänga med huvudet. Målskyttar för DIF, förutom ett självmål av Lidingö, var Alexander Hedén Lindskog och Husam Hadid.

Nästa match för P16 är kommande lördag då Dalkurd gästar Stora Valla.