FLERA SPELARE IVÄG PÅ REGIONALT LANDSLAGSLÄGER

Tre killar födda P07 som ingår i vår akademitrupp 2023 har varit iväg på regionsläger med landslaget. Lägret genomfördes förra veckan och kallade var Vincent Alsing-Tigerholm, Amel Mehmedovic, Lorik Bunjaku (som spelar i moderklubben IFK Mariestad under våren) samt Alex Olsson som tyvärr fick lämna återbud på grund av skada. Lägret inkluderade både praktiska träningar samt matchspel och teori kring tekniska fotbollsdetaljer, antidoping och fotbollsfys. 

-Det har varit roligt och lärorikt. Den praktiska delen har varit nyttig för att man får spela med nya spelare och lära sig nya saker. Det roligaste på lägret enligt mig var matchspelet för att då fick man möta nya spelare som man inte spelat mot förut, säger Vincent. 

Lorik Bunjaku ansluter till akademin efter sommaren men har spelat med Degerfors under vintern.

-Det var ett väldigt bra planerat läger, med bra tränare och träningar. Man fick möta väldigt många duktiga spelare, som man fick lära känna och samtidigt försöka konkurrera med. Vi jobbade mycket utefter hur förbundskaptenen (Roger Franzén) vill spela fotboll, allt ifrån presspelet till att komma till avslut och göra mål, säger Lorik. 

-Individuellt sett gick det väldigt bra på lägret, men kunde såklart gått ännu bättre. Det har varit en lärorik vecka som jag tar med mig, avslutar Lorik. 

På övre bild: Amel Mehmedovic och Vincent Alsing-Tigerholm Undre bild: Lorik Bunjaku