FINA RESULTAT PÅ LÄGER I GÖTEBORG

Över helgen har P16 och P17 varit iväg på läger i Göteborg. Idag (söndag) spelades två matcher samt att det även blev ett stopp på vägen ner för match mot Skövde. Den matchen spelades med blandade spelare från P16 och P17, där merparten var från P16. 

Matchen mot Skövde slutade med förlust med 2-1. Elias Levi och Johan Ström hoppade in och coachade P16 under helgen då ordinarie tränare inte kunde delta på grund av sjukdom. 

-Överlag är det en godkänd match av killarna. Skövde inleder matchen i högt tempo och gör rättvist 1-0. Hugo Bergström i målet gör ett par riktigt fina räddningar. Efter det tar vi tag i spelet lite mer och matchbilden blir jämnare. Vi hittar några bra spelvändningar men lyckas inte riktigt skapa några målchanser, säger Elias Levi. 

I andra halvlek har Skövde lite mer boll än tidigare och gör 2-0 på frispark. 

-Sista 15 minuterna har vi bra tryck och Petter Bergqvist skjuter in 2-1. Vi har bud på 2-2 men lyckas inte få in den.,

-Vi tar med oss att det är en bra attityd och inställning hos samtliga på planen, som lyckas jobba sig in i matchen efter en tuffare start. Chris på centralt mittfält kan få ett extra plus också, säger Elias. 

Båda lagen gick sedan vinnande ur sina matcher mot IFK Göteborg. 

För P16 blev resultatet 5-2, efter tre mål av Isak Ekberg och ett varsitt av Markus Nilsson och Erik Danielsson. 

-Vi gör en första halvlek där IFK har mer boll men som samtidigt är ganska jämn sett till målchanser, där vi förvaltar våra på ett bättre sätt.,

-I andra halvlek fortsätter IFK Göteborg att ha mest boll men vi är väldigt farliga på omställningar. Mot slutet är det många spelare som är väldigt trötta men som fortsätter att ta jobbet och Göteborg lyckas inte skapa särskilt mycket. Överlag en bra genomförd match och helg där det finns mycket bra att arbeta vidare på och ta med sig under säsongen, avslutar Elias. 

För P17 slutade matchen med vinst 3-1 efter en 1-0 ledning i första halvlek. 

-Vi hade ganska lite boll men mycket kontringar där vi skapar mycket chanser. Det är en riktigt tuff match där vi får jaga mycket boll, men samtidigt har vi ett bra försvar, särskilt i första halvlek, och förvaltar våra målchanser bra, säger tränare Niclas Mendritzki. 

Både Niclas och Elias är eniga om att det är matcher där båda lagen har mycket bra att ta med sig och bygga vidare på.

-Det är en hög ribba i större lag som IFK Göteborg och därför kul för killarna att testa. Extra kul är det att vi tar med oss att vi kan stå upp mot tufft motstånd och göra det på ett bra sätt, avslutar Niclas. 

Målskyttar: Hassan Omar, Liam Norman, Benjamin Buisson