Erik bäst när DIF visade moral

DIF:s P19-lag fick en smakstart i hemmamatchen mot Karlslunds IF då Erik Grandelius gjorde 1-0 redan i den första matchminuten efter ett härlig soloprestation. DIF hade sedan flera bra lägen att öka på sin ledning men istället så kunde gästerna vända matchen och det stod 1-3 på resultattavlan när domaren blåste av första halvlek. Tränare Roger Werner summerar matchen såhär;

-Jag tycker att vi startar matchen bra men vi möter ett lag som är riktigt bra i omställningsspelet och dom straffar oss hårt. Dom gör i stort sett mål på alla sina chanser i första halvlek men målen föregås av bra prestationer av Karlslundsspelarna. Jag tycker att vi visar en stark karaktär då vi tar över matchbilden helt i andra halvlek och både reducerar och kvitterar. Vi har ett flertal chanser att göra fler mål, bl.a har vi fyra frilägen i matchen utan att göra mål, och även om det är surt att tappa poäng som matchen såg ut så är jag nöjd med insatsen av alla spelarna men extra plus till tvåmålsskytten Erik Grandelius. DIF:s tredje mål för dagen gjordes av Jacob Tagelius.

Trots poängtappet så är DIF i högsta grad med i kampen om topplaceringar i tabellen. Degerfors leder serien på 13 poäng, en mer än tvåan IFK Haninge som har en match mindre spelad.