DIF VANN I EN TUFF OCH UNDERHÅLLANDE MATCH

På bilden ser vi DIF-spelarna jubla efter 3-1 målet. Bilden tagen av Fredrik Narvelid.

P19 skaffade sig ett mycket utgångsläge att gå vidare från sin grupp efter att man besegrat gästande IFK Haninge med 4-3 i en mycket underhållande match.

DIF började matchen darrigt och under de inledande minuterna så hade man skänkt bort bollen vid tre tillfällen till motståndarna och vid det tredje tillfället så kunde gästerna ta ledningen och målet kom redan i tredje minuten. DIF repade dock snabbt mod och kunde reducera fem minuter senare. Tufve Östlund nådde högst på en frispark och från nära håll kunde Jacob Tagelius forcera in bollen. Efter kvitteringsmålet tog DIF ett rejält grepp om matchen men trots flera riktigt bra målchanser så fick man vänta till strax före halvtidssignalen på ledningsmålet. Efter en situation i straffområdet gick en DIF-spelare omkull och domaren visade på straffpunkten. Tufve Östlund var säkerheten själv och DIF kunde gå till halvtidsvila med en välförtjänt ledning.

I den andra halvleken fortsatte DIF ha ett spelmässigt grepp men Haninge hade flera duktiga offensiva spelare som gav DIF-försvaret ett tufft arbete. I den 70:e minuten kom 3-1 till DIF, Mohammath Hamisi jobbade mycket starkt fram bollen till Muataz Kallab som nästan sittande fick bollen över mållinjen. I det läget kändes matchen avgjord men gästerna fick till en reducering bara två minuter senare och den sista kvarten blev högintensiv. Gästerna forcerade för ett kvitteringsmål och DIF-målvakten Hugo Claesson (bilden) fick briljera med flera klassräddningar.

Med 10 minuter kvar så tilldömdes DIF sin andra straffspark i matchen och återigen gjorde Östlund inget misstag även om gästernas målvakt var på bollen. Återigen kändes matchen avgjord men tre minuter före ordinarie matchtid så fick gästerna en straffspark som förvaltades på bästa sätt och därmed skilde det återigen bara ett mål mellan lagen. De sista fem minuterna var ett nervdaller både för spelare, ledare och publik men DIF höll undan och ett stort jubel bland hemmaspelarna utbröt efter slutsignalen.

Det är en match kvar i gruppspelet och där väntar Assyriska FF på hemmaplan för DIF. Matchen spelas nästa söndag och tar DIF minst en poäng så är man klar för avancemang till nästa rond i kvalspelet som i slutändan kan ge en allsvensk plats.