DIF DELTOG I SEF TROPHY

Degerfors IF deltog förra veckan i SEF Trophy (15-åringar) som ingick i Gothia Cup. DIF kom till spel med ett lag med egna spelare samt spelare som bjöds in från andra klubbar. Detta upplägg för att kunna delta med ett lag som klarade den tuffa konkurrensen det innebär att vara med i SEF Trophy, men också för att en del lovande spelare från andra orter ska ges möjlighet att få bekanta sig med klubben Degerfors IF inför deras kommande gymnasieval under hösten.

DIF fick en tuff start då man ställdes mot Brommapojkarna (gick till semifinal) och förlorade med 7-3, ett resultat som dock inte speglade matchbilden då BP hade god utdelning på sina chanser. I gruppspelets andra match stod Landskrona BoIS för motståndet och trots att matchen spelmässigt var jämn så blev det förlust med 4-1 för de rödvita. I gruppspelets tredje match så ställdes DIF mot GAIS och trots ett markant spelövertag i första halvlek så fick DIF se sig besegrade med 3-0. Så långt syntes det att DIF-killarna inte hade spelat tillsammans tidigare.

Men det blev undan för undan bättre och i B-slutspelet så vände allt och DIF vann tre raka matcher. Först slogs Östers IF tillbaka med 2-1 och sedan var det Varbergs BoIS tur att känna på DIF:s styrka då rödvita grabbarna vann med 4-3 i en svängig match där DIF hämtade upp underläge vid två tillfällen. Tredje segern blev överlägsen då Falkenbergs FF kördes över med 5-0 och därmed blev det final i B-slutspelet där DIF ställdes mot Kalmar FF.

Det blev tyvärr förlust med 4-2 i finalen men killarna gjorde en mycket stark insats och summeringen av turneringen ger ett mycket positivt intryck. Stor eloge till ledarna Elias Levi, Tobias Persson och Rasmus Valby samt förstås till spelarna. Deltagande spelare var;

Bakre raden från vänster: Erjon Berisha (IFK Kristinehamn), Carl Petersson (Hammarö FK), Vincent Alsing-Tigerholm (Hammarö FK), Amel Mehmedovic (IK Arvika), Gustav Johansson (DIF), Samuel Dolce (Skiljebo SK), Vilmer Mälman (DIF), Colin Sprenger (DIF), Lex Albringer (FBK Karlstad).

Främre raden från vänster: Viggo Östensson (Hammarö FK), Nils Josefsson (IK Arvika), Ville Mossberg (IK Arvika), Felix Carlsson (Skiljebo SK), Viktor Nilsson-Gärd (Skiljebo SK), Eliaz Rosengren (DIF).

Längst fram: William Svärd Andersson (DIF) och Zack Gustafsson (DIF).